Trupe americane în Bulgaria. Urmează să sosească 15 maşini de luptă Bradley şi tancuri americane

22 februarie 2017, 14:19

Militarii americani şi armamentul greu staţionează la baza Novo Selo, situată la 70 de km de Burgas, un oraş la Marea Neagră. Este vorba despre militari din Divizia 4 Infanterie, care vin în premieră aici pentru nouă luni, în vederea întăririi compatibilităţii operaţionale cu armata acestei ţări. Sunt 700 în total, pentru antrenamente comune în regiune, dar în Bulgaria vor rămâne, prin rotaţie, un număr mai mic.

Ne vom muta din România în Bulgaria după cum va fi necesar, la diferite exerciţii, dar aici vor rămâne întotdeauna aproximativ 100 de militari, a declarat locotenent-colonelul Jason Sabat.

În cursul anului vor avea loc câteva antrenamente comune şi până luna viitoare antrenamente la Novo Selo, inclusiv trageri şi diferite activităţi tehnice, a spus Yordan Yordanov, colonel în Departamentul bulgar al Apărării.

Urmează să sosească 15 maşini de luptă Bradley şi tancuri americane.

Şi în România sunt desfăşuraţi 500 de militari americani care se vor antrena cu militarii noştri, 15 tancuri Abrams şi zeci de vehicule de luptă.

„Arsenal militar american în România. Comandantul Batalionului 1 „Vulturii luptători”: „Orice s-ar întâmpla, suntem gata să răspundem””

Desfăşurarea de trupe americane şi armament greu pe graniţa estică a NATO în cadrul operaţiunii „Atlantic Resolve” a început luna trecut în Polonia şi va cuprinde şi ţările baltice.

Vicepreşedintele SUA Mike Pence a reafirmat recent angajamentul ferm faţă de NATO, dar a cerut aliaţilor europeni să-şi îndeplinească obligaţiile privind cheltuielile pentru apărare.

„Nu vom renunţa la sprijinul acordat NATO”, a declarat şi ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă