Trump va dona un milion de dolari pentru sinistrații din Texas. Armata intervine pentru salvarea locuitorilor

Pe măsură ce apele încep să se retragă în Texas, ies la iveală uriaşele pagube lăsate în urmă de furtuna tropicală Harvey. Preşedintele Trump va cere Congresului un ajutor de aproape 6 miliarde de dolari, şi este doar o sumă iniţială. Statul s-ar putea să aibă nevoie de 125 de miliarde. Donald Trump a anunţat că va dona pentru sinistraţi un milion de dolari din banii săi personali.

01 Septembrie 2017, 16:13 (actualizat 01 Septembrie 2017, 16:34) Știrile TVR |

Armata intervine pentru salvarea sinistraţilor cu bărci, amfibii, elicoptere.

Din toată America au început să vină sute de voluntari cu propriile  vehicule şi cu nave de agrement, de la bărci gonflabile până la ambarcaţiuni serioase. Îi salvează nu doar pe oameni, ci şi animalele lor dragi.

Oraşul Beaumont a rămas complet fără apă potabilă. La spitalul de acolo situaţia a fost cumplită. Nu s-a mai putut face nicio intervenţie, toaletele aproape au refulat, pacienţii au fost evacuaţi.

Dr. Chima Nwaukwa: "Spitalul are nevoie de 190 de mii de litri de apă pe zi. Mai avem 38 de mii, este mult sub necesarul pacienţilor".

Peste 30 de mii de oameni sunt în adăposturi de urgenţă. Aproape 800 de mii de oameni au primit avertismente de evacuare. Încă un milion au plecat de bunăvoie din calea inundaţiilor. Unii optimişti, alţii deznădăjduiţi, criticând autorităţile şi societatea.

Cu un preşedinte sceptic la schimbările climaterice, specialiştii atrag atenţia că inundaţiile din Texas nu sunt un accident.

Sean Sublette, meteorolog: "Golful Mexic este cu un grad-două mai cald decât normal, aşa că sunt mai multe precipitaţii. Sunt mai mulţi vapori deasupra golfului Mexic, în parte şi din cauza schimbărilor climaterice".

Iadul se termină. Potrivit meteorologilor, ploile s-au terminat. Pagubele rămân însă.

Înainte să-şi părăsească locuinţa inundată, un tânăr muzician i-a cântat fiului său, poate pentru ultima oară la pianul din sufragerie.

A postat imaginile pe o reţea de socializare, cu mesajul: "ce aveam înainte ca oraşul să dispară".

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI