Trump:”Uitaţi ce se întâmplă în Germania, ce s-a întâmplat aseară în Suedia”. Răspunsul unui fost premier:”Suedia? Atentate? Ce-o fi fumat?”

20 februarie 2017, 15:13

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite ale Americii:Trebuie să ne ţinem ţara în siguranţă. Uitaţi ce se întâmplă în Germania, ce s-a întâmplat ASEARĂ ÎN SUEDIA. Suedia, cine-ar fi crezut, Suedia! Au primit mulţi oameni. Au probleme cum nu şi-ar fi imaginat. Uitaţi-vă la Bruxelles, peste tot în lume, la Nisa, Paris. Am permis miilor şi miilor de oameni să intre în ţara noastră şi nu există nicio modalitate de a-i tria.

Bruxelles şi Paris au fost scena unor atentate cumplite. Dar Suedia? A primit într-adevăr mulţi imigranţi, dar cel puţin în ultima săptămână nu s-a întâmplat nimic de pomină, cu atât mai puţin atacuri comparabile cu cele din alte state europene.

În faţa unui val de critici, întrebări, carticaturizări şi glume pe internet, Donald Trump a postat în scris următorul răspuns, pe Twitter: „Declaraţia mea (…) despre Suedia se referea de un subiect difuzat de Fox News privind imigranţii şi Suedia”.

Suedezii n-au înţeles nici afirmaţia, nici explicaţia.

Fostul premier şi ministru de Externe Carl Bildt scria pe Twitter: „Suedia? Atentate? Ce-o fi fumat? (…)”.

A văzut un material la postul conservator Fox News cu o zi înainte, material care detalia situaţia din Malmo şi problemele de acolo din cauza imigraţiei, dar a încurcat lucrurile„, explică diplomatul suedez Olle Wästberg.

Încurcătura a generat o mulţime de glume pe Twitter, sub hashtag-ul  .

 

 

 

 

 

America rămâne divizată de figura şi agenda preşedintelui. În continuare au loc manifestaţii împotriva sa în oraşe tradiţional democrate, ca Chicago sau New York.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă