Trump trebuie tras la răspundere pentru atacul asupra Capitoliului, potrivit Comisiei de anchetă parlamentară

SUA Capitoliu
SUA Capitoliu
22 iulie 2022, 08:34

Fostul preşedinte republican „a încercat să ne distrugă instituţiile democratice”, a declarat Bennie Thompson în cursul unei audieri în prime time, care încheie o serie de prezentări publice ale lucrărilor comisiei sale.

El a deschis calea dezordinii şi corupţiei”, a afirmat din nou alesul democrat care, bolnav de Covid, a intervenit prin videoconferinţă.

În opinia sa, toţi cei responsabili de atac, inclusiv la Casa Albă, vor trebui să „răspundă pentru acţiunile lor în faţa justiţiei„. „Va trebui să existe consecinţe severe, altfel mă tem că democraţia noastră nu se va recupera”, a apreciat el.

Doi membri ai comisiei au prezentat ziua de 6 ianuarie 2021 ca fiind trăită „minut cu minut” de către Donald Trump, pe care l-au acuzat că „nu şi-a îndeplinit sarcina” de comandant şef şi că nu a făcut „nimic” pentru a-i opri pe susţinătorii săi să provoace haos la Capitoliu. Cu toate acestea, el a fost cel care i-a chemat la Washington, ziua în care membrii Congresului urmau să confirme victoria rivalului său democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale.

Această sesiune publică este a opta în şase săptămâni şi a doua difuzată în prime time în toată ţara. Cele precedente s-au concentrat, printre altele, pe rolul extremei drepte în asalt sau pe presiunile exercitate asupra agenţilor electorali de către Donald Trump şi apropiaţii săi.

„Comisia din 6 ianuarie” urmează să elaboreze raportul final, care va fi prezentat în toamnă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite