Trump spune că ar putea lua el însuşi medicamentul anti-malarie pe care îl promovează ca tratament împotriva COVID-19

Donald Trump
Donald Trump
5 aprilie 2020, 16:57

„S-a putea să o fac oricum. S-ar putea să îl iau, bine? Va trebui să îmi întreb medicii despre asta, dar s-ar putea să îl iau”, a spus el într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Declaraţia lui Trump că ar putea lua hidroxiclorochină deşi nu are nevoie de acest medicament a fost făcută într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a lăudat ‘eficienţa’ unui program de sprijinire a micilor afaceri nou introdus şi l-a atacat pe un căpitan de Marină care a fost demis după ce a atras atenţia asupra efectelor pandemiei asupra echipajului său.

„Sper doar că hidroxiclorochina va învinge. Ce aveţi de pierdut? Luaţi-l. Încercaţi, dacă vreţi”, a mai afirmat el.

Ideea este similară cu cea a unor aliaţi conservatori ai republicanului, deşi medicii atrag atenţia că sunt puţine dovezi că ar avea efecte terapeutice.

„Ar fi un dar din cer dacă funcţionează”, a adăugat preşedintele american.

El pare să fi renunţat la reticenţa sa iniţială privind menţinerea regulilor de distanţare socială. De mai multe zile, el face apel la respectarea regulilor de distanţare stricte, despre care experţii medicali spun că ajută la salvare de vieţi.

Problema este că regulile de distanţare socială dăunează economiei, a declarat Trump.

„Am spus de la început că tratamentul nu trebui să fie mai rău decât boala şi afirm în continuare asta”, a subliniat el, reluând ideea că e mai bine ca ţara „să se deschidă” mai curând decât mai târziu.

„Următoarele două săptămâni vor fi o perioadă cu foarte mulţi morţi. Cifrele sunt cifre”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Trump a încercat să le transmită americanilor încredere că vor putea să umple stadioanele de fotbal până când va începe sezonul, spre sfârşitul verii.

Însă doctorul Anthony Fauci, expertul responsabil cu combaterea pandemiei de coronavirus în cadrul grupului operativ de la Casa Albă, a avut un alt ton şi a atras atenţia că SUA vor trebui să rămâne precaute pentru multe luni pentru a domoli curba deceselor şi îmbolnăvirilor şi pentru a o ţine la un nivel scăzut.

În acelaşi timp, Trump a mai spus că republicanii vor avea convenţia pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale în august, la Charlotte, în Carolina de Nord, aşa cum a fost stabilit.

„Nu avem niciun plan pentru situaţii neprevăzute. Vom avea convenţia la sfârşitul lunii august şi suntem de părerea că, până la sfârşitul lunii august, vom fi într-o formă bună”, a afirmat el, adăugând că „va fi o convenţie grozavă”.

Convenţia Partidului Republican, la care este de aşteptat să fie desemnat candidat pentru un al doilea mandat, este programată pentru 24-27 august. La eveniment ar urma să participe până la 50.000 de activişti de partid şi oficiali, delegaţi şi jurnalişti.

Declaraţiile lui Trump vin în contextul în care bilanţul pandemiei de coronavirus în SUA a ajuns la peste 8.000 de morţi şi la peste 300.000 de cazuri de infectare.

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite