Trump, întrebat dacă Putin este responsabil pentru atacul chimic din Siria: “Ar putea să fie. Şi dacă da, situaţia va fi foarte dură”

10 aprilie 2018, 14:50

Armata guvernamentală afirmă că a încetat focul temporar la Douma, în Ghouta de Est, şi că zeci de oameni au putut să scape astfel din zona de conflict în urma unei înţelegeri temporare cu militanţii islamişti. Dar conflictul continuă. În zona Homs a avut loc ieri un atac cu rachete asupra unui aeroport militar. Iar la Idlib, aflat sub controlul jihadiştilor, cel puţin 13 oameni au fost răniţi şi mai mult de 80 au fost răniţi într-o explozie de origine necunoscută. Şi toate acestea peste presupusul atac cu arme chimice comis zilele trecute de trupele guvernamentale la Douma, în Ghouta Orientală.

Imagini filmate de amatori arată chiar presupuse dispozitive neexplodate în atacul care a făcut peste zeci de morţi şi răniţi – bilanţul exact este imposibil de verificat.

“Dacă este Rusia, Siria, Iranul, toate împreună, vom descoperi adevărul şi vom avea răspunsuri în curând”, a avertizat preşedintele american Donald Trump.

Întrebat dacă Vladimir Putin este responsabil pentru atac, Donald Trump a răspuns: “Ar putea, da, ar putea să fie. Şi dacă da, situaţia va fi foarte dură”.

“SUA, Marea Britanie şi Franţa, fără nicio justificare şi fără să ia în calcul consecinţele, s-au angajat într-o politică de confruntare împotriva Rusiei şi Siriei, şi îndeamnă şi alte state pe aceeaşi cale”, a afirmat Vasily Nebenzya, ambasadorul rus la ONU.

Damascul şi Moscova au făcut responsabil Israelul pentru loviturile cu rachete ce au vizat o bază militară a regimului sirian – autorităţile israeliene nu au răspuns acuzaţiilor. Iniţial s-a vorbit despre o operaţiune americană, pentru că preşedintele Trump avertizase ca guvernul sirian va plăti un preţ mare pentru că ar fi atacat cu gaz toxic un oraş aflat în mâinile rebelilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite