Trump își va numi ginerele în fruntea unui departament care va superviza reforma guvernului federal

Trump își va numi ginerele în fruntea unui departament care va superviza reforma guvernului federal
Trump își va numi ginerele în fruntea unui departament care va superviza reforma guvernului federal
27 martie 2017, 13:03

Noul departament va funcționa în aripa de vest a Casei Albe și îi va fi subordonat direct lui Trump. Văzut în interior ca un fel de echipă SWAT de consultanți strategici, departamentul va include foști directori executivi din domeniul afacerilor și are ca menire să inducă un mod de gândire proaspăt la Washington și să creeze o moștenire durabilă pentru un președinte care deocamdată nu se poate lăuda cu nicio realizare, comentează sursa citată.

„Toți americanii, independent de opiniile lor politice, pot recunoaște că stagnarea guvernului ne-a împiedicat să funcționăm așa cum se cuvine, a creat adesea congestii exhaustive și a dus la depășirea costurilor și la întârzieri. Am promis poporului american că voi produce rezultate (…)”, menționează duminică o declarație de presă atribuită lui Trump.

Strategul șef și consilierul principal al lui Trump, controversatul Steve Bannon, nu va avea niciun rol oficial în cadrul noului departament.

Kushner dorește ca departamentul său să fie „o echipă ofensivă” — o fabrică de idei agresivă, mai presus de orice ideologie, capabilă să atragă cele mai strălucite minți atât din interiorul, cât și din afara guvernului federal și să joace rolul de intermediar cu comunitățile de afaceri, filantropice și academice. „Ar trebui să avem excelență în guvern. Guvernul ar trebui condus ca o mare companie americană. Speranța noastră este că putem obține succese și putem fi eficienți pentru clienții noștri, care sunt cetățenii”, a declarat duminică Kushner într-un interviu pentru The Washington Post.

Potrivit ziarului american, noul departament va pune un accent deosebit pe tehnologie și informații și lucrează cu „titani” precum directorul general al Apple, fondatorul Microsoft, Bill Gates, președintele Salesforce, Marc Benioff, și fondatorul și directorul general al Tesla, Elon Musk. Grupul a organizat deja sesiuni de lucru cu peste 100 de lideri și oficialități guvernamentale.

Kushner dorește ca noua echipă să se concentreze pe reformarea sistemului de asistență pentru veterani, pe modernizarea infrastructurii tehnologice și de informații în fiecare departament și agenție guvernamentale, pe remodelarea programelor de pregătire a forței de muncă și pe dezvoltarea de „proiecte transformatoare” sub incidența planului de infrastructură de un trilion de dolari al lui Trump, cum ar fi asigurarea de acces la internet în bandă largă pentru fiecare american.

Noul departament se va concentra și pe combaterea abuzului de opiacee, o promisiune recurentă a campaniei electorale a lui Trump. De altfel, în această săptămână, președintele Trump intenționează să anunțe înființarea unei comisii oficiale antidrog care va fi prezidată de guvernatorul New Jersey, republicanul Chris Christie, care a conlucrat informal cu Kushner pe acest subiect în ultimele săptămâni, deși cei doi nu se înțeleg prea bine.

Ivanka Trump, fiica cea mare a președintelui Trump și soția lui Kushner, care are propriul birou la Casa Albă, deși nu este angajată de către guvern, va colabora cu departamentul soțului ei în chestiuni precum dezvoltarea forței de muncă, dar nu va avea un rol oficial.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite