Trump, gata să depună mărturie. Preşedintele american va răspunde întrebărilor privind presupusele legături cu ruşii

25 ianuarie 2018, 13:36

Mărturia preşedintelui american ar putea avea loc în următoarele două-trei săptămâni. Detaliile vor fi stabilite de avocaţi cu Robert Mueller, care conduce ancheta.

Avocaţii şi echipa lui Mueller se vor pune de acord cum va decurge: mărturie în scris, discuţie faţă în faţă sau şi una şi cealaltă.

Deocamdată, ancheta privind presupusele legături ale lui Trump cu ruşii nu a dus la niciun rezultat.

“Acuzaţia la adresa preşedintelui este că ruşii l-ar fi ajutat să câştige, ceea ce este complet fals. Preşedintele a câştigat pentru că a fost un candidat mai bun, pentru că a muncit mult şi pentru că a avut un mesaj pe care americanii îl apreciază”, spune purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders.

Democraţii, în schimb, se confruntă cu două scandaluri: au dispărut în mod misterios mii de mesaje SMS pe care şi le trimiteau doi importanţi agenti FBI.

Mesajele text lasă să se înţeleagă faptul că în Biroul Federal de Investigaţii ar fi existat o grupare ce acţiona pro Hillary Clinton şi anti Trump. Un al doilea scandal a fost declanşat de un document clasificat, la care au avut acces o serie de congresmeni şi care ar arăta, printre altele, că Trump a fost supravegheat ilegal de administraţia Obama în ultimele luni de campanie, până la instalarea la Casa Albă. Opinia publică americană face presiuni tot mai mari pentru publicarea documentului, dar democraţii din Congres se opun.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite