Trump, faţă în faţă cu agenţii CIA: „Nimeni nu are mai mare încredere în comunitatea de informaţii şi în CIA ca Donald Trump”

22 ianuarie 2017, 15:06

Donald Trump, preşedintele SUA: „Vreau să spun că nimeni nu are mai mare încredere în comunitatea de informaţii şi în CIA ca Donald Trump. Nimeni. Vreau să ştiţi că sunt în spatele vostru. Ştiu că uneori nu aţi avut parte de sprijinul pe care l-aţi dorit. Acum veţi avea parte de foarte mult sprijin„.

Vizita la cartierul general al CIA în prima zi de mandat are o valoare simbolică. Donald Trump a pus sub semnul întrebării concluziile rapoartelor agenţiei în scandalul implicării Rusiei în campania americană.

În cele din urmă le-a acceptat, însă a venit cu alte critici legate de potenţiale scurgeri de informaţii în presă legate de acuzaţiile nedovedite că Moscova ar avea materiale compromiţătoare despre el.

Totul s-a topit acum într-o declaraţie de dragoste faţă de angajaţii CIA şi în critici pentru presă.

Donald Trump: „Vă iubesc, vă respect, nu respect pe nimeni mai mult. Veţi face lucruri fantastice şi vom câştiga din nou. Ei (n.r. jurnaliştii) sunt printre cei mai necinstiţi oameni din lume„.

Sean Spicer, secretar de presă al Casei Albe: „CIA nu are un director care să fie cu preşedintele în timpul vizitei. Acest lucru se întâmplă pentru că democraţii blochează nominalizarea lui Mike Pompeo şi fac jocuri politice cu securitatea naţională. Despre astfel de lucruri ar trebui să relataţi„.

Donald Trump a vorbit în faţa agenţilor CIA despre lupta împotriva ISIS şi despre terorismul radical islamic, care trebuie eradicat de pe faţa pământului.

Mike Pompeo, ales de Donald Trump pentru a conduce Agenţia Centrală de Informaţii a SUA, nu a fost confirmat încă de Congres.

Directorul şi adjunctul său de la CIA au demisionat, aşa că agenţia este condusă acum de vicepreşedintele Mike Pence.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă