Trump după întâlnirea cu Merkel: „O întâlnire grozavă (…) Totuşi, Germania datorează sume imense NATO şi Statelor Unite”

18 martie 2017, 16:36

În ciuda a ceea ce aţi aflat de la ŞTIRILE FALSE, am avut o întâlnire GROZAVĂ cu Cancelarul german Angela Merkel. Totuşi, Germania datorează sume imense de bani NATO şi Statelor Unite, care trebuie plătite pentru apărarea puternică şi foarte costisitoare pe care o furnizează Germaniei, a scris Trump.

 

Donald Trump a întâmpinat-o pe Angela Merkel în faţa Casei Albe, unde a dat mâna cu liderul german.

În Biroul Oval, când presa a fost invitată pentru tradiţionalele poze oficiale, liderul american a părut să ignore solicitările de a da mâna pentru o fotografie, privind fix în faţă şi nu spre interlocutorul său.

Tonul lui Donald Trump la adresa NATO a fost unul critic înaintea preluării mandatului, când a susţinut într-un interviu că alianţa este învechită şi nu contribuie suficient la lupta împotriva terorismului.

După învestire şi după reacţia nervoasă a aliaţilor, criticile s-au calmat, dar a rămas mesajul central – cine vrea apărare trebuie să plătească pentru ea.

Donald Trump i-a cerut acum Angelei Merkel să facă şi ea presiuni asupra ţărilor NATO în acest sens. Angela Merkel a declarat că Germania se angajează să atingă nivelul respectiv al alocării bugetare până în 2024.

Migraţia a fost un alt subiect pe agenda discuţiilor de la Casa Albă. Preşedintele american a apreciat că imigraţia este un privilegiu, nu un drept.

Cei doi au discutat şi despre relaţiile economice, mai ales că germanii sunt îngrijoraţi că administraţia americană va creşte tarifele vamale la maşinile importate din Europa.

Cancelarul german speră să se reia negocierile pentru Tratatul transatlantic de liber schimb între SUA şi UE. Acesta ar putea fi un tratat bilateral, de tipul celor preferate de liderul american.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite