Truc de propagandă sau adevăr? Pe acoperișurile din Moscova ar fi apărut sisteme antiaeriene Pantsir-S1

Un sistem Panțir-S1 pe un acoperiș din Mosova
Un sistem Panțir-S1 pe un acoperiș din Mosova
20 ianuarie 2023, 10:30

Canalul Telegram „Chemarea Moscovei” a dat publicității mai multe videoclipuri, care ar arăta instalarea unui sistem Pantsir-S1 la o clădire de pe Aleea Teterinski nr. 8, în centrul Moscovei (clădirea de la adresa respectivă pe Google Maps seamănă cu cea prezentată în videoclipuri). Într-un alt videoclip, susține canalul, Pantsir se află pe acoperișul casei.

Publicația online Agentstvo notează că canalele rusești de pe Telegram, inclusiv mai multe „bloguri de război” pro-Kremlin, precum și specialiști occidentali în informații din surse deschise, au publicat fotografii ale clădirii Ministerului Apărării de pe malul Frunzenskaia, unde, susțin ei, a fost instalat un alt Pantsir-S1.

La începutul săptămânii, pe canalele rusești Telegram au circulat fotografii care arată sisteme de rachete antiaeriene S-400 în Parcul Național Losini Ostrov, în afara Moscovei, și pe câmpurile experimentale ale Academiei Agricole Timiriazev, din Moscova. Publicația Sirena susține că au fost tăiați copaci în Parcul Național Losini Ostrov pentru a elibera o zonă pentru sistemele de rachete antiaeriene.

Autoritățile de la Moscova și Ministerul rus al Apărării nu au comentat până în prezent aceste informații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite