Trotinetele electrice, implicate în tot mai multe accidente rutiere

8 iunie 2021, 11:05

Mopede electrice, biciclete, trotinete, citycoco şi alte vehicule, toate pentru deplasarea eficientă, toate pentru decongestionarea traficului, toate pentru un oraş modern, european.

Necazul însă vine de la faptul că aceste vehicule, odată ajunse în trafic, pe şosea ori pistă specială, reuşesc contraperformanţa de a încurca mai mult şi chiar de a provoca accidente.

În urmă cu un an, Guvernul a emis o Ordonanţă de Urgenţă prin care reglementa statutul trotinetelor electrice. Acestea pot fi conduse doar de cei care au cel puțin 14 ani, iar tinerii care nu au împlinit încă 16 ani trebuie să poarte cască de protecție.

Trotinetele electrice pot rula doar pe pistele de bicicletă, iar dacă nu există, ele vor putea fi folosite „pe sectoarele de drum din oraş unde viteză maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50 km/h”.

Lipsa obligativităţii unui permis de conducere face ca astfel de vehicule electrice să fie implicate frecvent în evenimente rutiere. În ultimii trei ani, în România, au fost aproape 200 de accidente cu trotinete.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite