Tronsoane de autostradă, inaugurate pe final de an

19 noiembrie 2020, 18:40

Trei tronsoane noi de autostrada, lotul 1 Sebeș-Turda, segmentul Râșnov – Cristian și o parte a centurii ocolitoare a municipiului Bacău ar putea fi date în circulație până la finalul anului.

De la începutul anului, au fost deschiși circulației aproximativ 25 de kilometri noi de autostradă: aproape 18 pe Autostrada Transilvania, între Iernut și Chețani și puțin peste 5 kilometri, între Biharia și Borș, la frontiera cu Ungaria.

Pentru șoferii care tranzitează sudul țării a fost redeschis traficul pe podul de pe DN 5, între Adunații Copăceni și 1 Decembrie. Edificiul a fost reparat și consolidat.

Lucrările la podul peste râul Argeș de la Adunații Copăceni au început în vara lui 2019 și trebuiau să fie gata inițial în luna ianuarie. Au fost finalizate abia acum, după zece luni de întârziere.

Autoritățile vor să înceapă reparațiile la un alt pod peste Argeș, cel de la Grădiștea, distrus de inundații în urmă cu 15 ani.

În lipsa podului de cale ferată de la Grădiștea, trenurile care circulă între București și Giurgiu sunt nevoite să facă un ocol de peste 100 de kilometri. Asta în condițiile în care între București și Giurgiu sunt doar aproximativ 60 de kilometri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite