Trompetistul Dan Nicolau, acuzat într-un dosar de cămătărie, a fost arestat preventiv. Rețea de cămătari de lux, destructurată

13 octombrie 2017, 20:34

18 inculpaţi au fost reţinuţi, toţi acuzaţi de camătă, spălare de bani, înşelăciune, deturnarea licitaţiilor publice.

Grupul acţiona din 2014 şi avea doi lideri principali. Acţionau după o metodă pe care au botezat-o Dama cu camelii. Imprumutau diverse persoane cu bani dar numai în baza unor contracte cu care se ajungea la executare silită.

Inclusiv doi executori judecătoreşti au fost implicați în grup. Ei se ocupau de finalizarea contractelor prin executarea silită a datornicilor. Astfel se ajungea la obţinerea unor prorietăţi prin trucarea unor licitaţii publice şi cumpărarea la final, prin interpuşi, la 30 la sută din valoarea de piaţă a unor imobile.

Dănuţ Neculau, unul dintre cei mai buni tineri muzicieni, trompetist care a colaborat cu formaţii importante, între care și Vunk, este şi el printre suspecți. Are nume de scenă Dan Nicolau. El participa la licitaţiile aranjate şi cumpăra imobile la preţuri derizorii. Revindea apoi proprietăţile la sume mult mai mari.

49 de apartamente şi case din Bucureşti şi Ilfov au fost astfel preluate de cămătari. Prin implicarea executorilor, profitul grupului a crescut uriaş. Proprietățile obţinute prin executarea datornicilor au fost revândute la preţurile pieţei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite