Trofeul Cerbul de Aur, decernat în această seară. Emoții pentru cei 18 concurenți. În direct şi în exclusivitate la Televiziunea Română

1 septembrie 2018, 08:43

18 artiști din 15 țări concurează pentru Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25 de mii de euro.

Pe lângă cele trei premii de pe podium, concurenții mai mai au şansa de a câştiga unul dintre premiile speciale: Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti, Premiul Braşovului, Premiul Publicului, Premiul Presei Festivalului, Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune.

Marele câştigător va primi un trofeu care cântăreşte aproape 5 kilograme şi are o înălţime de 25 de centimetri, iar ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3, câte o statuetă de aproximativ 3 kilograme şi 21 de centimetri.

Concurenții sunt: Kelly Joyce (Franţa), Antonia Gigovska (Macedonia), Karl William Lund (Marea Britanie), Amaliya Margaryan (Armenia), Ovidiu Anton (România), Tiziana Camelin (Italia), John Karayiannis (Cipru), Inis Neziri (Albania), Basti (San Marino), Olivier Kaye (Belgia), Omer Netzer (Israel), Lidia Isac (Republica Moldova), Jorge Gonzalez (Spania), Damiano Borgi (Italia), Ryan O’Shaughnessy (Irlanda), Dora Gaitanovici (România), Dinaya (Kazakhstan), Raluca Blejușcă (România).

Pe 30 august a fost prima seară de concurs. Cei 18 artiști au intrat în ordinea stabilită prin tragerea la sorți, iar în seara următoare, ordinea a fost inversă.

Juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu.

Recitalurile serii la Festivalul Internațional Cerbul de Aur sunt susținute de Nicole Scherzinger, Edvin Marton, The Motans, Eleni Foureira, Carla’s Dreams.

Festivalul Cerbul de Aur este transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1, TVR Internațional, TVR Moldova și TVR HD, în perioada 29 august – 2 septembrie, de la ora 20.30.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite