Tristețe în Mila 23, satul în care s-a născut Ivan Patzaichin

S-a lăsat liniștea peste Mila 23, satul unde Ivan Patzaichin a văzut lumina zilei. Bărcile așteaptă triste la malul Dunării parcă întrebându-se dacă Ivan se va mai întoarce vreodată acasă. Familia, vecinii și simplii turiști i-au aprins o lumânare în fața casei părintești și s-au rugat pentru el.

06 Septembrie 2021, 21:39 Știrile TVR |

În inima Deltei, acolo unde s-a născut Ivan Patzaichin... totul pare amuțit acum... Până la 14 ani viitorul campion învățase pe de rost fiecare canal, fiecare fir de apă pe care putea intra cu o barcă.

Plecarea lui către altă lume a lăsat familia cu o durere sfâșietoare.

Ivan Patzaichin a iubit enorm Delta. Mereu a luptat să promoveze valorile și tradițiile pescărești. A militat pentru ape curate, pentru conservarea naturii, pentru respectarea celor care și-au făcut un rost în această zonă unică. Și casa părintească a rămas în inima lui Ivan. Și-a dorit să o refacă, dar birocrația l-a impiedicat să-și împlinească acest vis.

 

Casa este locul în care s-a născut Ivan Ptzaichin. Ultima dorință a cestuia a fost ca ea să fie refăcută complet, să aibă acoperiș din stuf, să fie un exemplu pentru toți turiștii care ajung aici pentru a afla cât de important este să te integrezi în natură.

Vecinii dar și turiștii care au vizitat Mila 23 și-l amintesc perfect.

În memoria lui Ivan Patzaichin, zeci de canoisti au plecat din Tulcea cu bărci sau caiace într-o cursă de adio. În două zile vor ajunge la Mila 23.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI