Tribunalul din Lyon a decis că Grupul american Monsanto trebuie să plătească despăgubiri unui agricultor francez care a suferit intoxicații cu pesticide

Grupul american Monsanto este bun de plată. Este decizia luată de tribunalul din Lyon după un proces lung, care s-a întins câțiva ani și care a atras foarte multe comentarii. Un agricultor francez a atacat în instanta aceasta firmă după ce a suferit intoxicații cu pesticide comercializate de Monsanto.

12 Aprilie 2019, 12:45 (actualizat 12 Aprilie 2019, 17:41) |

Bătălia lui Paul François cu firma americană Monsanto, parte a grupului german Bayer a început in 2004. Atunci, agricultorul francez a acuzat firma că s-a îmbolnăvit din cauza ierbicidului fabricat de Monsanto.

Au urmat ani de procese, termene câștigate și apeluri ale avocaților Monsanto până la verdictul tribunalului din Lyon.

Lupta cu producătorul Monsanto nu a fost deloc ușoară, iar Paul François a trecut prin multe momente dificile.

Avocatul lui Paul Frabçois spune că Monsanto se face vinovat de nerespectarea obligațiilor referitoare la produsele sale, precum și de lipsa informațiilor în legătura cu pericolul utilizării acestora.

Ierbicidul care l-a îmbolnăvit pe agricultorul francez nu se mai comercializează și a fost retras de pe piață. Avocatul agricultorului francez a cerut un milion de euro despăgubiri iar justiția trebuie să stabilească acum valoarea exactă a acestora. De cealaltă parte, avocații Monsanto spun că vor merge cu acest caz la Curtea de Casație.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 11°C 11°C
IASI 9°C 6°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 9°C 13°C
CRAIOVA 7°C 9°C
BRASOV 8°C 10°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI