Tribunalul Bucureşti amână pentru a doua oară decizia privind anularea condamnării lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu
22 iunie 2022, 09:33

ACTUALIZARE 15:00 Decizia în cazul lui Sorin Oprescu a fost amânată pentru data de 23 iunie 2022.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu cere, din Grecia, unde a fugit chiar înainte de condamnare, anularea pedepsei de 10 ani şi opt luni de închisoare. Oprescu a recurs, prin intermediul avocaţilor, la două căi extraordinare de atac prin care speră să scape de sentința penală.

De asemenea, Oprescu a făcut şi o contestaţie în anulare, pe care a depus-o la Curtea de Apel Bucureşti şi care va fi analizată în 23 septembrie.

Curtea de Apel București l-a condamnat în lipsă pe Sorin Oprescu la 10 ani și opt luni de închisoare. Pedeapsa a fost dublată față de condamnarea pe fond, când a primit cinci ani și patru luni de închisoare. Sentința din 13 mai a venit după ce fostul edil al Capitalei a părăsit țara cu destinaţia Grecia. De altfel, Oprescu a fost reţinut în Grecia la trei zile după condamnarea definitivă.

El a fost arestat în primă instanţă, însă Curtea de Apel din Atena a considerat că, până la o decizie privind extrădarea, Oprescu poate rămâne în libertate. Fostul edil a trebuit să plătească o cauțiune de 5.000 de euro și este obligat să se prezinte la poliţie de două ori pe lună, pe data de 5, respectiv 16.

Până pe 10 iulie, judecătorii din Atena trebuie să decidă dacă îl trimit sau nu pe Sorin Oprescu în România.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii. În septembrie 2015, Sorin Oprescu a fost reţinut şi arestat preventiv. Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său, Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex