Tribunalul București a suspendat detașarea lui Radu Gavriș la Poliția Harghita

Tribunalul Bucureşti a suspendat miercuri decizia luată de fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, privind detaşarea adjunctului şefului Poliţiei Capitalei, comisarul Radu Gavriş, la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de 6 luni.

30 Septembrie 2020, 19:54 (actualizat 30 Septembrie 2020, 19:54) |
Radu Gavriș / FOTO: Autor: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES/FOTO, foto.agerpres.ro

Pe 1 septembrie, Radu Gavriş a fost detaşat la Poliţia Judeţeană Harghita pe o perioadă de 6 luni, pe baza unei decizii luate de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu puţin timp înainte ca acesta din urmă să îşi dea demisia.

Gavriş a atacat decizia în instanţă, iar judecătorii i-au dat câştig de cauză.

"Admite cererea. Suspendă executarea Dispoziţiei Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 6.883/01.09.2020, până la pronunţarea instanţei de fond. Obligă pârâtul către reclamant la plata sumei de 5.117 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea pentru exercitarea căii de atac se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 30.09.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei", se arată în hotărârea instanţei, citată de Agerpres.

Radu Gavriş a condus Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

În ianuarie 2018, ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, îi cerea lui Radu Gavriş să facă "un pas în spate", după ce acesta declarase într-un interviu că modificarea Codului penal va duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei, ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 18°C 17°C
IASI 16°C 13°C
CLUJ 12°C 9°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 17°C 16°C
BRASOV 13°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI