Tribunalul București obligă Primăria Capitalei să actualizeze Registrul spațiilor verzi

22 noiembrie 2021, 21:37

Bucureștiul suferă din cauza lipsei spațiilor verzi. Mai nou, Primăria Capitalei are probleme de legalitate pentru că nici măcar nu a actualizat Registrul spațiilor verzi, care este un document obligatoriu.

Asociația pentru Dreptul Urbanismului a obținut la Tribunalul București o decizie care obligă acum autoritatea locală să actualizeze registrul făcut în 2011 și să creeze noi spații verzi.

Registrul există în majoritatea marilor orașe europene și este un instrument care contribuie la o gestionare eficientă a spațiilor verzi.

În baza lui, se fac planuri de acțiune pentru a ameliora calitatea și, după caz, creșterea suprafețelor spațiilor verzi.

Bucureștiul se află în coada clasamentului european privind suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor, având în vedere că media europeană este de 26 mp.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: „Potrivit Comisiei Europene, în prezent, Bucureștiul are 7,1 mp de spațiu verde pentru fiecare locuitor. Asta în timp ce Budapesta are 16,1 mp”.

În vara anului trecut, Primăria Capitalei a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru lipsa Registrului spaţiilor verzi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă