Tribunalul București a admis cererea DNA de blocare a dizolvării sau lichidării Tel Drum

Tribunalul Bucureşti a blocat dizolvarea sau lichidarea companiei Tel Drum pentru o perioadă de 60 de zile.

26 Ianuarie 2018, 12:44 (actualizat 26 Ianuarie 2018, 21:26) |
Dizolvarea Tel Drum, blocată
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Instanța a admis astfel cererea DNA înainte ca Tribunalul Teleorman să judece solicitarea Tel Drum de intrare în insolvență. Procurorii au argumentat că Tel Drum nu ar mai putea fi trasă la răspundere și nu s-ar mai putea recupera prejudiciul în situația în care s-ar ajunge la o condamnare și până atunci compania s-ar dizolva. Pe de altă parte, Tel Drum a contestat în instanță sechestrul aplicat de procurori. În primul dosar, prejudiciul se ridică la 1 milion de euro, în cel de al doilea paguba imputată Tel Drum se ridică la 33 de milioane de lei. Procurorii susțin că această firmă este controlată din umbră de șeful PSD Liviu Dragnea, însă acesta a negat întotdeauna acest lucru.

 

În cazul lichidării și radierii, compania nu ar mai putea fi trasă la răspundere penală, își argumentează procurorii cererea.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia Judiciară Penală au solicitat Tribunalului Bucureşti luarea, pentru o durată de 60 de zile, a măsurii preventive constând în interdicţia iniţierii procedurii de dizolvare sau lichidare a persoanei juridice SC Tel Drum SA ori, după caz, suspendarea acestor proceduri în situaţia în care, la data judecării prezentei cereri, acestea au fost deja iniţiate”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Procurorii anticorupţie arată că societatea Tel Drum SA a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave, la data de 27 decembrie 2017.

DNA notează că, într-un dosar separat aflat în faza de urmărire penală, faţă de SC Tel Drum SA s-a dispus urmărirea penală, având calitatea de suspectă pentru săvârşirea infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul.

”La data de 17 ianuarie s-a adus la cunoştinţă SC Tel Drum SA, prin reprezentat, calitatea de suspectă şi dispunerea măsurilor asigurătorii în cauză. Tot la data de 17 ianuarie, pe rolul Tribunalului Teleorman s-a înregistrat solicitarea debitorului Tel Drum SA Alexandria de deschidere a procedurii insolvenţei, cererea având termen la data de 29 ianuarie”, menţionează anchetatorii.

Cererea procurorilor adresată Tribunalului Bucureşti a fost formulată pe motiv că SC Tel Drum SA a solicitat deja deschiderea procedurii de insolvenţă, ceea ce creează riscul lichidării şi radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât aceasta să nu mai poată fi trasă la răspundere penală. ”Prin urmare, se consideră că măsura solicitată este necesară pentru buna desfăşurare a procesului penal”, mai arată DNA.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI