Un număr tot mai mare de soldaţi ruşi dezertează, a anunțat Ministerul Apărării britanic. ”’Reflectă mai degrabă lipsa pregătirii, a motivaţiei şi situaţiile cu stres ridicat cu care se confruntă forţele ruse”

Rusia - Ucraina
Rusia - Ucraina
30 august 2023, 11:46

”Refuzul de a lupta reflectă mai degrabă lipsa pregătirii şi a motivaţiei şi situaţiile cu stres ridicat cu care se confruntă forţele ruse pe întreaga linie a frontului din Ucraina”, a postat ministerul pe platforma X, fosta platformă Twitter.

Analiza face referire la o informaţie publicată de website-ul independent rus Mediazona pe 18 iulie, conform căreia aproape 100 de soldaţi ruşi sunt condamnaţi în fiecare săptămână pentru refuzul de a se supune ordinelor. ”Rata ridicată a condamnărilor demonstrează starea precară a moralului Armatei Roşii şi reticenţa unor elemente de a lupta”, scria Mediazona.

Această situaţie are însă un impact minim asupra prezenţei militare ruse pe front întrucât Moscova îşi completează efectivele trimise în Ucraina cu un număr mare de soldaţi slab instruiţi, potrivit analizei.

”De la mobilizarea parţială anunţată în septembrie 2022, Rusia şi-a adaptat abordarea faţă de război, punând accent pe dimensiunea cantitativă în operaţiunile ofensive şi defensive”, adaugă analiza citată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

POLITICO: Iată de ce Ucraina se îndreaptă spre înfrângere