Trezorierul Sfântului Scaun, acuzat de pedofilie. Cardinalul George Pell se declară nevinovat și părăsește Vaticanul

29 iunie 2017, 15:44

Cardinalul australian George Pell, în vârstă de 76 de ani, a fost pus sub acuzare pentru abuz sexual asupra unor copii din Australia. El va apărea luna viitoare în fața unei instanțe din Melbourne pentru a fi audiat.

Acuzațiile la adresa sa au apărut în timpul unei anchete complexe solicitate de guvernul australian în 2012, care viza răspunsul instituțiilor la abuzurile sexuale comise asupra unor copii. O echipă a poliției a venit să-l ancheteze la Roma, în octombrie anul trecut.

„Sunt nevinovat. Acuzaţiile sunt false. L-am informat pe Papa Francisc în mod regulat în aceste luni şi am vorbit cu el de mai multe ori în ultima săptămână, cel mai recent cu o zi-două în urmă. Am vorbit despre faptul că trebuie să plec să-mi reabilitez numele”, a declarat cardinalul George Pell, trezorierul Vaticanului.

Poliția australiană nu a dat detalii despre vârsta presupuselor victime sau data la care s-ar fi consumat infracțiunile. Cardinalul Pell este personalitatea catolică cu cel mai înalt rang din Australia și a treilea ca importanță în ierarhia Bisericii Catolice întrucât ocupă poziția de trezorier.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite