Trenurile Soarelui au început să circule spre litoral. Prețurile biletelor se majorează cu 20% de la 1 iulie

11 iunie 2022, 19:45

„Trenurile Soarelui” vor circula până pe 12 septembrie. Și vor asigura o legătură mai rapidă din București și 14 reședințe de județ spre stațiunile de la malul mării și Delta Dunării. Mulți șoferi le preferă, mai ales că s-au scumpit carburanții.

De exemplu, pe ruta București-Constanța, prețul unui bilet, la clasa a doua începe de la 30 de lei la trenurile „Regio” și ajunge la aproape 60 de lei, la „InterRegio”. Trenurile InterRegio au mai puține opriri, iar vagoanele sunt dotate cu prize și sistem de climatizare.

De la 1 iulie prețurile biletelor de tren se vor scumpi cu 20%. Companiile feroviare au reclamat cheltuieli chiar și de trei ori mai mari cu energie electrică față de anul trecut. Și operatorii feroviari privați circulă spre stațiunile de pe litoral.

Călătoria cu trenul de la București până la Constanța poate fi mai rapidă decât cu mașina. Între Constanța și Mangalia nu mai însă e la fel de avantajos. Călătoria cu trenul de la București la Constanța, pe o distanta de 225 de km, durează în medie 2 ore și 20 de minute. De la Constanța la Mangalia însă sunt doar 43 de km pe care trenurile îi parcurg în medie într-o oră și jumătate. Și asta pentru că linia nu a fost modernizată.

CFR Infrastructură a comandat un studiu de fezabilitate pentru modernizarea liniei Constanța-Mangalia. Tronsonul ar urma să fie dublat și electrificat cu bani din Planul Național de Rederesare și Reziliență. Lucrarea trebuie să fie gata până în 2026 pentru a nu pierde banii europeni.

Nu doar infrastructura are nevoie de modernizări, ci și multe dintre locomotivele care circulă pe traseu. Chiar azi, una dintre acestea a luat foc în gara Constanța. Și a fost nevoie de intervenția pompierilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă