Trenurile circulă dublate cu o locomotivă Diesel pe intervalul de staţii Vărădia – Conop, din cauza unui deranjament Enel

CFR Calatori
CFR Calatori
27 iulie 2022, 08:59

Este vorba despre un deranjament la sistemul de furnizare a energiei electrice, în partea de vest a țării, care afectează, din cursul noptii trecute, traficul feroviar pe o distanță de aproximativ 26 de km, anunta și Enel. Reprezentanții companiei lucrează la remedierea problemei, insă nu au precizat când vor fi gata lucrările.

„Reprezentanţii furnizorului naţional Enel au anunţat că deranjamentul la sistemul de furnizare a energiei electrice, în partea de vest a ţării, deranjament care afectează, încă din cursul nopţii, traficul feroviar pe relaţia Vărădia – Conop, urmează să fie remediat, însă nu a fost anunţată ora de finalizare a intervenţiilor. Astfel, pentru menţinerea continuităţii traficului feroviar, dar şi pentru evitarea opririi trenurilor în gările de pe traseu, până la restabilirea alimentării cu energie electrică a reţelei Enel, SRCF Timişoara, în colaborare cu operatorul naţional de transport feroviar de călători – SNTFC CFR Călători – asigură tracţiune Diesel pentru trenurile care tranzitează zona afectată de deranjamentul la reţeaua naţională”, se arată în comunicatul operatorului naţional feroviar.

Şapte trenuri de călători au avut întârzieri în vestul țării din cauza unei avarii la reţeaua de electricitate

E-Distribuție Banat a reacționat și ea cu următoarele precizări:

„În cursul serii de marți, 26 iulie, E-Distribuție Banat a înregistrat o avarie  la linia care alimentează stația CFR Varadia, acesta fiind singurul client afectat. Echipe ale operatorului de distribuție au intervenit încă din cursul nopții și au finalizat lucrările de restabilire a alimentării cu energie electrică a stației în cursul dimineții de miercuri, 27 iulie.  Regretăm disconfortul creat călătorilor CFR.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite