Noapte de coșmar pentru sute de călători care au circulat cu trenul. Mai multe garnituri au rămas blocate din cauza copacilor căzuți pe liniile de tensiune

Garnitura care plecase din Galați spre Capitală a rămas blocată ore bune într-o haltă din Buzău. Pasagerii furioși au aflat de la conductor că linia CFR fusese blocată de un marfar a cărui locomotivă s-a defectat din cauza firelor electrice înghețate. Trenul a ajuns la București cu mai bine de cinci ore întârziere.

28 Decembrie 2021, 10:19 (actualizat 28 Decembrie 2021, 20:59) Știrile TVR |

La plecarea din Galați, la ora 17.50, nimeni nu bănuia că trenul Interregio 1576 urma să devină cursa groazei. Călătorii au sesizat o primă întârziere, de 20 de minute, la sosirea în Gara Făurei. Deși mai avea de parcurs fără oprire încă 20 de kilometri până în Buzău, garnitura s-a oprit în halta Cilibia, unde avea să staționeze mai bine de cinci ore, până după miezul nopții.

Supărați că întârzie exagerat de mult în stație, pasagerii i-au cerut explicații conductorului. Au aflat că un marfar bloca singura linie funcțională de pe un tronson de cale ferată intrată în reabilitare și că se așteaptă înlocuirea locomotivei. Pasagerii cu greu și-au putut stăpâni furia față de angajații CFR. Unii dintre ei au ratat legăturile din Gara de Nord către alte rute, iar alții au fost la un pas să piardă avionul pentru străînătate.

După mai bine de cinci ore de staționare, trenul de pe ruta Galați - București Nord s-a pus în mișcare și a ajuns în Gara Buzău în jurul orei 1 noaptea.

Blocaj pe calea ferată și în Valea Prahovei, în zona Comarnic. după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe şine. Călătorii unuit tren regio au stat azi noapte în frig și bezna mai bine de 2 ore până ce garnitura a fost pusa în mișcare, aproape de miezul nopții.

Traficul feroviar a fost întrerupt temporar și intre Izvorul Muresului și Izvorul Olt din cauza fenomenelor meteo severe, care au produs căderea copacilor pe linia de contact electrică.

Cinci trenuri au ajuns cu întârzieri mari la destinație. Se circulă greu pe calea ferată și în Moldova. Trenul de la București spre Vatra Dornei a ajuns cu peste douâ ore întârziere, iar o pereche de trenuri care asigura ruta Suceava-Ilva Mică a fost anulată.

________________________

ACTUALIZARE Traficul feroviar a fost reluat în jurul orei 9:57 pe raza Sucursalei Regionale CF Braşov, între Izvorul Mureşului şi Izvorul Olt (linie simplă electrificată), unde, în cursul dimineţii de marţi, fenomenele meteorologice severe au provocat căderea copacilor pe linia de contact şi întreruperea tensiunii.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, atât trenul R 4504 (pe relaţia Topliţa-Braşov), care a staţionat între Izvorul Mureşului şi Izvorul Olt, până la repunerea sub tensiune a liniei de contact, cât şi celelalte 5 trenuri afectate de incident, care au staţionat în gările adiacente, şi-au reluat circulaţia, urmând să ajungă cu întârziere la destinaţie.
________________________________

Trenul R 4504 (circulă pe relația Toplița-Brașov), staționează între Izvorul Mureșului și Izvorul Olt, până la repunerea sub tensiune a liniei de contact.

Personalul de intervenție al Regionalei CF Brașov și 2 drezine pantograf se află la fața locului și intervin pentru asigurarea gabaritului și repunerea sub tensiune a liniei de contact, se arată în comunicatul CFR.

Este afectată circulația a încă 5 trenuri (4503, 407, 4501, 4506 și 366) care staționează în gările adiacente, până la redeschiderea circulației.

Luni seară, un tren al CFR Călători a fost blocat luni seara la Valea Largă, după ce a căzut un copac pe șinele de cale ferată pe Valea Prahovei.

Este vorba de trenul Regio 3032, care a plecat din Brașov la ora 18:50.

Potrivit unui comunicat CFR Călători,  evenimentul a dus la întreruperea tensiunii și a afectat circulația trenului R 3032 (care se deplasează pe relația Brașov – București Nord). Acesta a staționat între Valea Largă și Comarnic în intervalul orar 20.20 – 22.52, până la sosirea unei locomotive Diesel, care l-a remorcat din linia curentă.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 24°C
IASI 16°C 22°C
CLUJ 17°C 20°C
CONSTANTA 17°C 18°C
CRAIOVA 20°C 24°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI