Trenuri anulate după ce angajații din depourile CFR au intrat în grevă. Protestul s-a încheiat după negocieri

16 ianuarie 2020, 11:06

ACTUALIZARE Sindicaliștii și conducerea CFR Călători au ajuns, în cele din urmă, la o înțelegere și au semnat un nou contract de mentenanță mai avantajos. Dar cel puțin cinci trenuri vor fi anulate și vineri. Salariații care au reluat lucrul nu au mai avut timp suficient să facă reviziile necesare pentru a le repune pe șine.

Din informațiile obținute de Știrile TVR, părțile au ajuns la un acord și au semnat un nou contract de mentenanță, iar situația va reveni la normal.

Locomotivele nu au mai putut să iasă în condiții de siguranță din depouri, după ce tehnicienii CFR au refuzat să le mai facă reviziile și reparațiile necesare, a precizat Cătălin Deacu, jurnalist TVR, pentru Telejurnal 12.00.

Protestul sindicaliștilor CFR a început încă de luni. Aproximativ 1.500 de angajați din depourile CFR au protestat în toată țara.

Au fost nemulțumiți de faptul că a expirat contractul de mentenanță dintre CFR Călători și filiala specializată Reparații la care ei sunt angajați.

ACTUALIZARE 1.300 de angajați ai CFR care se ocupă cu lucrările de mentenanță au intrat joi dimineață în grevă, potrivit Mediafax. 19 trenuri de călători sunt anulate pentru că nu au mentenanţa făcută.

Angajații care au intrat în grevă își desfășoară activitatea în depourile unde se efectuează  lucrările de mentenanță pentru locomotive. Este vorba despre depourile din toată țara, inclusiv cele din București, Cluj, Iași, Ploiești, Brașov și Timișoara.

Ion Tomoiagă, șef secție Cluj, a declarat pentru Mediafax că oamenii stau în ateliere și așteaptă semnarea contractului de mentenanță.

„Este un protest spontan declanșat la Societatea Comercială de Reparații Locomotive, suntem în a treia zi, din cauza lipsei contractului de mentenanță reparații locomotive cu CFR Călători. Oamenii stau în ateliere, nu lucrează, și așteaptă senmnarea acestui contract. La nivel național sunt peste 1.500 de persoane, din care peste 100 la Cluj-Napoca. Sunt blocate trenuri la nivel național care nu pot circula fără revizie la locomotive. CFR Călători este acționar majoritar la SCRL, cu 97%, aceasta fiind o societate de reparații desprinsă din CFR Călători”, a declarat Tomoiagă.

Șeful de secție a reclamat presiunile făcute de conducerea CFR Călători pentru reluarea activității, dar angajații nu vor să cedeze până nu văd semnat contractul de mentenanță.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite