Trenuri anulate, întârzieri și circulație restricționată pe calea ferată. Cele mai afectate au fost garniturile care au trecut prin estul și sud-estul țării

28 ianuarie 2023, 10:24

În Gara de Nord, trenurile au ajuns cu zeci de minute de întârziere. Cele mai afectate au fost garniturile care au trecut prin estul și sud estul țării, acolo unde sunt în vigoare avertizările de ninsoare și vânt. Unii călători au aflat în tren că nu vor ajunge la timp la destinație. Alții chiar înainte să plece .

Viscolul de noaptea trecută l-au simțit și cei care s-au urcat în trenul de Iași. Acesta a ajuns în gară după 140 de minute de întârziere. Chiar și așa sunt și români care s-au încumetat să plece la drum pentru a se bucura de peisajul de iarnă de la munte.

Mai multe trenuri pe ruta București-Nord-Constanța au fost anulate după ce un fir de contact s-a rupt între Săruleşti şi Lehliu. Iar alte garnituri care ar trebui să plece mâine din Slobozia Veche sunt suspendate. CFR le recomandă celor care călătoresc cu trenul în aceste zile să solicite informații la numărul de telefon 021/9521 ori să verifice orele de sosire și plecare pe site-ul www.cfr.ro.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

În Gara de Nord, trenurile au ajuns cu zeci de minute de întârziere. Cele mai afectate au fost garniturile care au trecut prin estul și sud estul țării, acolo unde sunt în vigoare avertizările de ninsoare și vânt. Unii călători au aflat în tren că nu vor ajunge la timp la destinație. Alții chiar înainte să plece.

Viscolul de noaptea trecută l-au simțit și cei care s-au urcat în trenul de Iași. Acesta a ajuns în gară după 140 de minute de întârziere. Chiar și așa, sunt și români care s-au încumetat să plece la drum pentru a se bucura de peisajul de iarnă de la munte.  Au așteptat 20 de minute să se urce în trenul care pleacă spre Sibiu și care ajunge în stațiunile din Valea Prahovei. Acolo, într-adevăr, este o problemă din cauza vremii. Se circulă pe un singur fir în zona Predeal și de aici și întârzierile.

În această dimineață, CFR a decis să anuleze mai multe trenuri pe ruta București-Nord- Constanța după ce un fir de contact s-a rupt între Săruleşti şi Lehliu. CFR le recomandă celor care pleacă la drum în aceste zile să solicite informații despre circulația trenurilor, la numărul de telefon 021/9521 ori să verifice orele de sosire și plecare pe site-ul www.cfr.ro.

TRENURI ANULATE:

(sursa: CFR Călători)

IR 1881 București Nord (plecare 11:30) – Constanța

IR 1586 Constanța (plecare 14:30) – București Nord

IR 1885 București Nord (plecare 15:31) – Constanța

IR 1682 Constanța (plecare 16:30) – București Nord

IC 581 București Nord (plecare 17:30) – Constanța

IR 1684 Constanța (plecare 18:30) – București Nord

ACTUALIZARE Sunt întârzieri mari ale trenurilor, de 70 de minute și chiar de 190 de minute, a transmis Ilinca Nazarie, pentru Telejurnalul de la ora 10.00. Este vorba de trenul care vine din Satu Mare, care are o problemă cu locomotiva, și trenul din Pitești. Acestea sunt două situații separate, nu sunt situații cauzate de vreme. Sunt însă mai multe trenuri care ajung în Gara de Nord cu întârziere din cauza vremii. Se circulă în condiții de iarnă.

 

 

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a transmis, într-un comunicat, că „traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată la condiţiile meteo.”

„În partea de sud-est a țării, pe raza județelor aflate sub avertizarea de ninsori și vânt, personalul feroviar al regionalelor București, Constanța și Galați monitorizează cu atenție trenurile aflate în circulație și menține legătura cu operatorii de transport, iar în situațiile în care se impune intervenția pentru remedierea eventualelor deranjamente, echipele sunt pregătite să acționeaze cu drezine pantograf. De asemenea, pe toată perioada de funcţionare a comandamentelor de iarnă, personalul CFR SA menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor” – se arată în comunicat.

Călătorii sunt rugaţi că în această perioadă, în care sunt anunţate condiţii meteo nefavorabile, să solicite informaţiile referitoare la condiţiile de circulaţie a trenurilor la numărul de telefon CFR 021/9521, iar pentru verificarea orelor de sosire sau de plecare din gări pot accesa site-ul administratorului infrastructurii feroviare – www.cfr.ro, domeniul camere web -, unde panourile de sosiri/plecări sunt actualizate din minut în minut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite