„Trenul spre victorie”. După o pauză de 20 de ani, a fost relansată cursa feroviară Chișinău-Kiev. Fiecare vagon are o poveste pictată – povestea regiunilor afectate de război, povestea eroismului ucrainenilor

6 noiembrie 2022, 20:00

Peste 60 de pasageri au urcat duminică seară în „Trenul Victoriei” şi au pornit de la Chişinău spre Kiev.

Harkov, regiunea de unde suntem noi, este o atmosferă… mă copleşesc emoţiile, avem o stare psihică mai grea… Am strâns toţi banii pe care îi aveam şi am decis să venim aici (la Chişinău – n.r.) şi să ne odihnim puţin. Tare vrem să ne întoarcem acasă, dar e înfricoşător. Noi suntem medici, noi muncim, nu putem ieşi din ţară, au plecat doar cei care au copii mici„.

Mă tem, nici nu vreau să mă întorc. Eu merg să îmi cunosc nepotul nou-născut„.

Daniela Danilova, jurnalist TVR Moldova:Trenul de pe cursa Chişinău-Kiev a fost denumit ‘Trenul spre victorie’, iar fiecare vagon a fost pictat de artişti ucraieni. Fiecare vagon vorbeşte despre regiunile afectate ale Ucrainei, dar şi despre eroismul ucrainenilor în războiul cu Federaţia Rusă„.

Relansarea cursei de tren Chișinău-Kiev a fost marcată de un eveniment la care au fost prezenți mai mulți oficiali din Republica Moldova, dar și ambasadori. A avut loc şi un concert de muzică jazz și cu melodii moderne în intepretare simfonică.

Trenul are 7 vagoane, dintre care 5 cu compartimente și două de tip Platzkart, cu o capacitate totală de 280 de locuri. Costul unui bilet de călătorie pentru cursa Chișinău – Kiev variază între 900 și 1.260 de lei moldoveneşti.

Trenul de pe ruta Chișinău – Kiev va pleca spre Ucraina de 3 ori pe săptămână, în zilele pare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă