Trenul Regal a plecat într-o călătorie simbolică spre Alba Iulia, la un secol de la încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria

14 octombrie 2022, 19:38

Trenul Regal a tras la linia 1 a Gării din Cluj Napoca cu puțin timp înainte de ora 13.00, în acordurile imnului național. Majestatea Sa Regală Margareta, Custodele Coroanei Române și principele Radu, alături de principesa Sofia, au fost primiți în aplauzele și uralele clujenilor. Zeci de copii îmbrăcați în port popular, au fost prezenți, spre încântarea Familiei Regale.

După ce cuplul regal a salutat mulțimea, trenul a pornit în călătoria sa simbolică către Cetatea Unirii. Pe parcursul călătoriei au fost programate mai multe opriri. Prima a fost la Câmpia Turzii, unde sute de persoane au venit să-i vadă pe Majestatea Sa Margareta și pe principele Radu.

Următoarea oprire a fost la Aiud, unde trenul a staționat 10 minute, timp în care de sute de localnici au salutat cuplul regal.

Garnitura Regală a oprit apoi și în Gara din Teiuş în aplauzele publicului prezent.

Trenul regal va ajunge sâmbătă dimineața la Alba Iulia, unde deja a fost pregătită o suită de manifestări culturale.

Alături de Familia Regală, în tren s-au aflat numeroși voluntari ai Crucii Roșii Române, elevi olimpici dar și reprezentanți ai proiectelor aflate sub înaltul patronaj regal.

Cu ocazia centenarului Încoronării Televiziunea Română va difuza un film documentar. „Serbările Încoronării” va fi difuzat sâmbătă, de la 15.20, la emisiunea „Ora Regelui”. Documentarul poate fi văzut tot sâmbătă la TVR Internaţional, de la 16.30, și de la ora 17.00 pe TVR INFO, iar la TVR MOLDOVA – joi, 20 octombrie, de la ora 16.05.

CITEȘTE ȘI: Centenarul Încoronării Suveranilor României Mari, sărbătorit la TVR prin documentarul „Serbările Încoronării”. În premieră la „Ora Regelui” – sâmbătă la ora 15.20

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite