Tren special spre Austria: 74 de români au plecat, aseară, să îngrijească bătrâni. O nouă cursă feroviară, programată miercuri

11 mai 2020, 09:38

74 de români care au contracte de muncă în Austria au venit aseară la Timișoara din 18 județe. Toți lucrează că îngrijitori pentru persoane vârstnice. Forțele de ordine și medicii de la Direcția de Sănătate Publică au pregătit zona unde oamenii au fost verificați.

Fiecare persoană a fost verificată de medicii DSP și de reprezentanții inspectoratului territorial de muncă. Au fost create culoare pentru a se evita aglomerația.

Oamenii au făcut controlul epidemiologic și au urmat traseul special pregătit până la peronul unde se află trenul de Viena.

Cei mai mulți îngrijitori au mai avut contracte de muncă în Austria și se află la schimburi de tură. Toți au asigurări medicale și echipamente de protecție. Odată ajunși la Viena, oamenii vor fi testați pentru coronavirus, apoi își vor prelua slujbele.

Ambasada Austriei a solicitat, în urmă cu aproximativ două săptămâni, aprobarea unui coridor feroviar pentru transportul muncitorilor sezonieri. Un alt tren cu destinația Viena este programat să plece miercuri seară tot de la Timișoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

A început forarea celor mai lungi tuneluri feroviare din țară