Tren deraiat lângă Milano. Cel puțin 3 persoane au murit și 10 au fost grav rănite. Operațiune de salvare VIDEO

25 ianuarie 2018, 10:27

În trenul regional erau sute de călători. Două vagoane au sărit de pe șine și au rămas înclinate. Pasagerii din vagoanele deraiate nu pot ieși, iar intervenția echipelor de salvare e îngreunată de unghiul în care sunt înclinate vagoanele.

Mi-a spus ‘Mamă, ajutor, trenul deraiază’. Nu mi-a sus altceva. Era speriată. Iar acum nu răspunde la telefon. Fata cu care era a fost scoasă„.

Informațiile despre numărul morților sunt confuze. Inițial s-a anunțat că este vorba despre 2 morți, dar în jurul prânzului unele surse de presă din Italia relatau că ar fi 5 persoane decedate.

Presa a reluat criticile la adresa autorităților din transport. Sistemul feroviar e învechit, trenurile sunt supraaglomerate, iar personalul tehnic care supraveghează traficul sau care se ocupa de întreținere este insuficient, se plâng italienii.

ACTUALIZARE 13.03 „La ora actuală continuă operațiunile de descarcerare”, a anunțat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, în cadrul ședinței de guvern.

„Ce este cert până acuma este că au fost 2 morți și 10 răniți. Pe lista respectivă nu figurează niciun cetățean român”, a informat ministrul.

Membrii Consulatului de la Milano s-au deplasat la locul accidentului, au luat legătura cu autoritățile locale și sunt pregătiți să ofere servicii consulare.

„Până acum, așa cum am spus, nu există niciun fel de informație în legătură cu faptul că unii cetățeni români ar putea fi implicați în acest tragic accident”, a conchis Teodor Meleșcanu.

ACTUALIZARE Accidentul s-a petrecut la 40 de km de Milano, lângă stația Pioltello. 100 de persoane au fost rănite, dintre care 10 grav, a anunţat un responsabil al serviciilor de urgenţă.

Accidentul a avut loc puțin după ora 07.00, pe o rută de navetiști extrem de aglomerată, operată de Trenord.

Intervenția echipelor de salvare este îngreunată de unghiul în care s-au răsturnat două vagoane ale garniturii.

Nu există deocamdată nicio cerere de asistență consulară, a transmis la TVR purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu.

Oficialii români sunt în legătură directă și permanentă cu autoritățile italiene. Operațiunea de salvare este în plină desfășurare.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano:

+39 02.40098088;

+39 02.40074018.

Numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.

Acum 2 ani, 23 de oameni au fost uciși în Puglia după ce două trenuri s-au ciocnit pe același fir de cale ferată. În 2009, 32 de oameni au murit când un tren încărcat cu gaz petrolier lichefiat a deraiat și a explodat în Viareggio, Toscana.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite