Tren de marfă deraiat între staţiile Fărcaşele şi Drăgăneşti Olt. Circulaţia pe Magistrala Bucureşti-Timişoara este blocată

17 februarie 2020, 08:53

Incidentul s-a produs în timpul nopții între stațiile Fărcașele și Dragănești Olt. Trenul de marfă cu 37 de vagoane, încărcate cu cereale, a deraiat în apropierea unui pod iar 15 vagoane au sărit de pe şine.

Nimeni nu a fost rănit, dar marfa din vagoane s-a răsturnat pe calea ferată și în împrejurimi.

Traficul feroviar pe Magistrala 900, ce face legătura între Timișoara și București, a fost blocat.

Au intervenit echipe de salvare, dar și reprezentanții mai multor autorități. Sute de călători au fost afectați de întârzieri.

Până la degajarea căii ferate, pasagerii a 9 trenuri de călători sunt transbordați între stațiile Drăgănești Olt și Caracal. Totodată, o parte dintre trenurile de călători au fost anulate, iar traseul altor garnituri a fost deviat.

Autoritățile estimează că traficul feroviar în zonă ar putea reveni la normal peste 2-3 zile, după ce vagoanele vor fi repuse pe șine. Cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de specialitate. ____________________________________________________________________________

ACTUALIZARE Prefectul de Olt, Florin Homorean, a declarat, potrivit Mediafax, că din cele 15 vagoane deraiate, 5 sunt răsturnate pe celălalt fir, circulaţia fiind blocată în totalitate. Potrivit prefectului de Olt, linia ferată a fost distrusă pe zeci de metri în urma deraierii.

La faţa locului este o comisie de anchetă care încearcă să afle cauzele care au dus la producerea incidentului feroviar.

Între Caracal şi Drăgăneşti-Olt, călătorii sunt transportați cu autobuze puse la dispoziţie de către CFR.

ACTUALIZARE Călătorii care circulă pe ruta feroviară Craiova-Bucureşti vor fi transbordaţi cu mijloace auto între staţiile Drăgăneşti Olt şi Caracal, mai multe trenuri fiind deviate pe alte rute în urma deraierii, în noaptea de duminică spre luni, a unei garnituri private de marfă în judeţul Olt, între staţiile Fărcaşele şi Dragăneşti Olt.

Directorul Regionalei CF Craiova, Dorel Ciucă, a declarat, pentru AGERPRES, că în prezent sunt aşteptate să ajungă la faţa locului utilaje care să ridice vagoanele răsturnate care erau încărcate cu cereale.

_______________

Potrivit unui comunicat al companiei, remis luni dimineaţă, pentru asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare pe relaţia Bucureşti – Craiova, reprezentanţii Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile Drăgăneşti Olt – Caracal, informează Agerpres.

„Facem precizarea că trenurile IR 1591, IR 1594 şi IR 1591, care tranzitau zona deraierii, au fost anulate în cursul dimineţii, însă călătorii au fost preluaţi de trenurile IR 1822, IR 1696 şi 72-1, redirecţionate pe ruta ocolitoare prin Caracal – Piatra Olt – Goleşti – Bucureşti Nord (şi retur)”, a precizat Oana Brânzan.

Trenul de marfă aparţine operatorului privat Constantin Grup şi avea în compunere 37 de vagoane încărcate cu cereale.

Cauzele deraierii vor fi stabilite de o comisie de specialitate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă