Trei zile dedicate încoronării Regelui Charles al III-lea. Palatul Buckingham își dorește un eveniment care să le ofere ”oamenilor ocazia de a se reuni”

22 ianuarie 2023, 19:23

Palatul Buckingham intenţionează să facă din ”acest eveniment istoric” un moment de sărbătoare, un prilej ce oferă ”oamenilor ocazia de a se reuni”. Nu se știe însă dacă și familia regală se va reuni, pentru că în comunicatul său, Palatul Buckingham nu precizează dacă prințul Harry și soția să Meghan vor fi prezenți.

În iunie 1953, când Regina Elisabeta a II-a era încoronată, a fost pentru prima oară când lumea întreagă a urmărit în direct acest serviciu religios solemn cu o tradiție de sute de ani. Nimic din această slujbă nu va fi schimbat.

În dimineața zilei de 6 mai, la Westminster Abbey va avea loc ceremonia de încoronoare condusă de arhiepiscopul de Cantenburry. Va fi în încoronată și Camiilla, soția regelui, apoi cei doi vor porni în ceea ce se numește Procesiunea Regelui, de la Westminster Abbey la Palatul Buckingham de la al cărui balcon regele și regina vor salută mulțimea.

Pentru că festivitățile ceremoniei de incronare au fost gândite după modelul celor organizate pentru jubileu, a două zi este dedicată concertelor, marelui prânz al încoronării și jocului de lumini care încheie seară.

În a treia zi vor fi organizate activități care să încurajeze volunatriatul. Va fi o desfășurare de forțe impresionantă, mai ales că în aceste zile antimonarhistii pregătesc și ei demonstrații de amploare.

„Cu un cost de zeci de milioane de lire sterline, această piesă de teatru inutilă este o palmă dată milioanelor de oameni care se luptă cu criza costului vieții” a spus Graham Smith, liderul republicanilor britanici.

În ciuda scandalurilor la care a fost expusă familia regală în ultima perioadă, sondajele de opinie cele mai recente arată că britanicii continuă să susțină monarhia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă