Trei salvamontiști care voiau să urce tricolorul în Munții Călimani au fost surprinși de avalanșă. Unul dintre ei a murit, altul este căutat

1 decembrie 2017, 20:52

O tânără a fost găsită decedată, o altă persoană este în viață, iar salvatorii caută un al treilea alpinist, deocamdată dispărut în zăpadă, a transmis Roxana Bratec de la Iași, la Telejurnalul de ora 20.00.

Totul s-a petrecut astăzi, când cei trei alpiniști au vrut să urce tricolorul în Munții Călimani, o tradiție a montagnarzilor de Ziua Națională. La un moment dat însă, la 1500 – 1600 de metri, sub Vârful Pietrosu, în zona Gura Haitii, a avut loc o avalanșă, care i-a acoperit cu zăpadă. Doi dintre ei au fost acoperiți total, iar un al treilea până la jumătate. Acesta din urmă a reușit să alerteze autoritățile.

Salvatorii sunt pe teren, caută un al treilea alpinist. În operațiunea de căutare sunt implicați 46 pompieri, 9 jandarmi montani, 14 salvamontiști din Vatra Dornei și de la Consiliul Județean, 6 militari de la UM Roșu, 5 lucrători de la Ocolul Silvic Vatra Dornei și doi de la Rezervația Călimani. Sunt folosite  10 autospeciale, două autoșenilate, o ambulanță SMURD, un cuplu chinotehnic și mai multe autoturisme de teren.

Un incident similar a avut loc astăzi și în Munții Parâng. Un turist de 38 de ani a decedat după ce a fost surprins de o avalanșă alături de alți doi prieteni. Aceștia din urmă au reușit să se salveze și să sune autoritățile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite