Trei răniți de la Crevedia, transferaţi în străinătate, sunt în continuare intubaţi şi ventilaţi mecanic

Trei pacienţi răniţi în urma exploziilor de la Crevedia, care au fost transferaţi în străinătate, sunt în continuare intubaţi şi ventilaţi mecanic, informează Ministerul Sănătăţii.

24 Septembrie 2023, 14:37 (actualizat 24 Septembrie 2023, 14:46) Știrile TVR |
Ministerul Sănătății

Pacientul transferat la Milano şi ulterior într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în domeniu, este intubat şi ventilat mecanic, stabil hemodinamic. Pentru că are arsuri pe peste 90% din suprafaţa corpului, starea lui este critică. Bărbatul este monitorizat intensiv continuu.

Cei doi pacienţi transferaţi la Lubeck, Germania, sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic, stabili hemodinamic, fără modificări în ultimele 24 de ore. Ei prezintă arsuri pe 40%, respectiv 30% din suprafaţa corpului.

Alţi 5 răniţi în exploziile de la Crevedia sunt internaţi în spitale din străinătate.

Un pacient transferat la Bruxelles, cu suprafaţă corporală arsă mai mult de 15%, respiră spontan, este stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă.

Un al doilea pacient transferat la Bruxelles, cu suprafaţă corporală arsă peste 20%, respiră spontan și este stabil hemodinamic.

Un alt pacient transferat la Milano, cu suprafaţă corporală arsă peste 45%, respiră spontan, are o evoluţie clinică favorabilă şi este monitorizat intensiv continuu.

Doi pacienţi transferaţi în Germania, la Berlin, cu suprafaţa corporală arsă peste 40%, respiră spontan, iar starea lor clinică nu a suferit modificări în ultimele 24 de ore.

Un pacient este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Până acum au fost externaţi 44 de pacienţi, 40 din spitale din ţară şi 4 din străinătate. Cinci pacienți au decedat.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 3°C 3°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 9°C 9°C
CRAIOVA 3°C 6°C
BRASOV 3°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI