Trei pescadoare bulgăreşti au fost depistate la braconaj pe Marea Neagră în dreptul staţiunii Mamaia

24 martie 2023, 13:37

Pescadoarele bulgărești au fost interceptate noaptea trecută de o navă românească şi escortate în Portul Militar Constanţa. În urma verificărilor, s-a constatat că cei 10 membri ai echipajelor au pescuit ilegal aproximativ 600 de bucăţi de calcan şi 60 de rechini.

Rechinii au un ulei bogat în vitamine și acizi grași esențiali și este foarte căutat. Și carnea lor este valoroasă. Ea se vinde în jur de 15-20 euro kilogramul. Rechinul de Marea Neagră are o particularitate biologică: el crește foarte lent, maximum 2-3 cm pe an.

Conform legii, peștele care a fost capturat va ajunge la societăți comerciale de profil. Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Constanța face cercetări în acest caz

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat o acţiune comună împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură din România şi Bulgaria, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, ocazie cu care, au fost identificate pe Marea Neagră la aproximativ 100 km travers de staţiunea Mamaia, în zona economică exclusivă a României, trei pescadoare pavilion Bulgaria, fiind interceptate de către nava MAI 0201 sub coordonarea serviciului Scomar al Gărzii de Coastă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite