Trei persoane au fost ucise în centrul comercial din Copenhaga unde un tânăr danez a deschis focul în mijlocul mulțimii

4 iulie 2022, 09:08

Cele trei persoane ucise sunt un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani şi doi tineri a căror vârstă nu au fost precizată.

La mall a fost panică timp de câteva ore.

VEZI și Cântărețul Harry Styles, „devastat” după atacul armat de la Copenhaga, produs în apropierea arenei unde artistul urma să susțină un concert duminică seară

Zona a fost înconjurată de impresionante forțe de poliție și de trupe speciale.

Inițial s-au auzit mai multe focuri de armă în centrul comercial. Potrivit presei daneze, de la primele împușcături, peste 100 de oameni s-au repezit să iasă din mall.

Mai multe spitale au chemat personal de acasă, în special chirurgi și asistente, după atacul de la centrul comercial.

Tânărul, înarmat potrivit martorilor cu o puşcă de mari dimensiuni, a fost arestat fără violenţă la scurt timp după sosirea poliţiei în vecinătatea galeriei comerciale Fields, situată între centrul oraşului şi aeroportul capitalei daneze.

Motivele suspectului, descris de poliţie drept un „etnic danez” de 22 de ani, rămân neclare. El era cunoscut de poliţie, „dar numai periferic”, a explicat inspectorul-şef al poliţiei din Copenhaga, Soeren Thomassen. „Nu era cineva pe care îl cunoaşteam în mod special”, a subliniat Thomassen.

Poliţia a confirmat că analizează înregistrări video publicate online care îl arată pe suspect înarmat şi cu ţeava îndreptată spre tâmplă. Anchetatorii au indicat inițial că nu exclud un act de terorism.

Potrivit anchetatorilor, tânărul a acţionat singur.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite