Trei persoane au fost reținute pentru agresarea pădurarului din Dâmbovița. Ministrul Mediului le-a mulțumit public celor care sunt în prima linie a luptei cu hoţii de lemne

Cele 3 persoane reținute pentru agresarea unui pădurar din Dâmbovița sunt acuzate de lovire și alte violențe, violare de domiciliu și amenințare.

28 August 2021, 20:27 Știrile TVR |
Reținuți pentru agresarea pădurarului
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Acum două zile au intrat în curtea pădurarului care i-ar fi verificat pe indivizi dacă au tăiat lemne ilegal.

Camerele de supraveghere au surprins întregul atac.

Bărbatul a fost grav rănit și transportat la spital.

Judecătorii urmează să decidă dacă cei trei vor rămâne în arest sau vor fi judecați în libertate.

Ministrul Mediului susţine că legea trebuie să fie mult mai severă cu astfel de fapte.

"Am propus acum câteva luni o modificare a legislației pentru a înăspri pedepsele în cazurile similare. Această propunere probabil în sesiunea de toamnă a Parlamentului se va vota și va ajunge în Monitorul Oficial ca act normativ care va înăspri pedepsele împotriva persoanelor inconștiente care atacă pădurari care protejează pădurea, care își fac treaba în mod cinstit", a declarat Tanczos Barna pentru TVR.

"Condamn cu fermitate acest tip de acte care depăşesc orice limită a umanităţii şi a raţiunii şi voi urmări cu mare atenţie ancheta organelor abilitate pentru că vreau să fiu sigur că toţi cei care au atacat pădurarul din Dâmboviţa, pentru simplul fapt că şi-a făcut datoria, vor primi pedepsele meritate!", a scris pe Facebook ministrul Mediului.

"Vrem astfel să ne asigurăm că personalul silvic, aflat zi şi noapte în lupta cu hoţii de lemne, va beneficia de statutul şi de protecţia pe care, iată, o merită cu adevărat! De îndată ce va fi adoptată modificarea legislativă pe care am propus-o, în cazul săvârşirii faptelor reglementate în alin. (1)-(3) din art. 257 Cod penal, asupra personalului silvic aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu sau în legătură cu exercitarea acestor atribuţii, pedepsele prevăzute de lege vor fi majorate cu jumătate din cuantumul actual.
Vreau să îi mulţumesc public acestui pădurar, dar şi tuturor colegilor săi care sunt în prima linie a luptei cu hoţii de lemne, pentru că apără pădurea şi îşi fac cu adevărat meseria, chiar dacă sunt ameninţaţi de răufăcători, iar viaţa, de multe ori, le este pusă în pericol", a subliniat ministrul.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI