Trei pacienți infectați cu SARS-Cov 2, în stare critică, vor fi transportați în Polonia

Transfer pacienți cu coronavirus
Transfer pacienți cu coronavirus
21 octombrie 2021, 14:58

“Mulțumim colegilor noștri din Polonia pentru sprijin și promptitudine. În aceste zile foarte grele, continuăm eforturile pentru a găsi soluții în vederea aprovizionării spitalelor cu medicamentele necesare și pentru acordarea asistenței medicale pacienților care au nevoie, inclusiv prin transfer în afara granițelor ”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila.

Pacienții vor fi transportați cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale.

Președintele Klaus Iohannis a participat luni la o întâlnire în format videoconferință cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, cu Președintele Republicii Lituania și premierii din Polonia, Slovacia și Slovenia, în pregătirea reuniunii Consiliului European din 21-22 octombrie de la Bruxelles, Regatul Belgiei, în cadrul căreia liderii europeni și-au exprimat disponibilitatea de sprijin pentru țara noastră.

Ulterior,  ministrul interimar al Sănătății a avut o discuție similară cu omologul polon, Adam Niedzielski care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României.

Până acum, mai mulți pacienți români infectați cu SARA COV-2  au fost transferați în Ungaria, la spitale din Debrecen şi Szeged, după ce țara vecină a anunțat că sprijină ţara noastră prin punerea la dispoziţia pacienţilor români a unui număr de 50 de paturi de Terapie Intensivă.

În spitalele din Ungaria a fost trimis şi personal medical din România, care ţine legătura cu familiile pacienţilor transferaţi.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite