Trei medalii de aur pentru studenţii de la Universitatea Politehnică Bucureşti la Olimpiada Internaţională de Matematică-SEEMOUS 2017

Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti au obţinut 3 medalii de aur şi 3 medalii de argint la cea de a-XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică-SEEMOUS 2017(South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), care s-a desfăşurat anul acesta, în perioada 28 februarie-5 martie, la Ohrid, în Macedonia.

09 Martie 2017, 12:58 (actualizat 09 Martie 2017, 13:01) |
FOTO: upb.ro

La startul competiţiei internaţionale, anul acesta s-au aliniat 84 de studenţi din 18 universităţi din Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina şi România.

Echipa Universităţii Politehnica Bucureşti a fost formată din studenţi aflaţi în primii doi ani de studiu la Facultăţile Automatică şi Calculatoare şi Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, coordonaţi de către prof.univ.dr. Ioana Luca şi asist.univ. Alexandru Negrescu, ambii de la Departamentul  Metode şi Modele Matematice din cadrul facultăţii de “Științe Aplicate”.

Pe lângă cele şase medalii obţinute, echipa Universităţii Politehnica din Bucuretişti a obţinut, prin studentul din anul II al  Facultăţii de Automatică şi Calculatoare,  Emanuel Necula, medalia de aur, dar şi punctajul maxim înregistrat în concurs. Astfel, Emanuel Necula repetă performanţa atinsă la ediţia din 2016 a SEEMOUS, când competiţia a fost organizată în localitatea Protaras din Cipru.

De asemenea, studenţii din anul I ai facultăţilor Automatică şi Calculatoare şi Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor, Sebastian Cojocaru, respectiv Alexandru Brătei au obţinut aurul. Alţi trei studenţi aflaţi în primii doi ani de studiu la Facultatea de Automatică şi Calculatoare ,Cristian Pavel, Amir Zamfiratos şi Iustin Sirbu au obţinut medalii de argint.

SEEMOUS este un concurs cu participare internațională organizat de către Societatea Matematică din Sud-Estul Europei și care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. La ediţia din 2016, Universitatea Politehnica din Bucureşti a obţinut o medalie de aur şi patru medalii de argint.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 15°C
IASI 12°C 14°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 12°C
BRASOV 12°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI