Trei legi ale justiției vor intra luni în Comisia Iordache, apoi în plenul Senatului

Președintele Comisiei speciale pentru legile justiției, Florin Iordache, a anunțat astăzi că amână dezbaterile până luni, 18 decembrie, când va lua în discuție cele 3 legi ale Justiției care au trecut deja de Camera Deputaților - 303, 304 și 317. Comisia a amânat pentru luni și dezbaterea şi votul modificărilor propuse la cele două Coduri penale pentru transpunerea Directivei Parlamentului European privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces.

14 Decembrie 2017, 11:59 (actualizat 14 Decembrie 2017, 15:38) |
Florin Iordache

Deputatul Florin Iordache a spus astăzi că ședința comisiei speciale se amână pentru luni, 18 decembrie, la ora 9. Vor fi dezbătute amendamente la legile 303 - privind Statutul magistraților, 304 - privind organizarea judiciară și 317 - privind organizarea CSM, după care după-amiază, la ora 17.00, acestea vor intra în dezbaterea din Senat, pentru votul final. Cu alte cuvinte, luni seara este posibil ca toate cele trei importante legi ale justiției să fi fost deja adoptate de Parlament.

Pe de altă parte, profitând de transpunerea directivei Parlamentului European privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces, PSD, ALDE şi UDMR au propus o serie de amendamente la Codul Penal şi la Codul de procedură penală, anunță news.ro.

Cel mai controversat dintre aceste amendamente interzice orice comunicare publică referitoare la dosarele aflate în curs de urmărire penală şi de judecată.

”În cursul urmăririi penale și al judecării cauzei în procedură de cameră preliminară sunt interzise comunicările publice, declarațiile publice precum și furnizarea de alte informații, direct sau indirect, provenind de la autorități publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Încălcarea acestei obligații reprezintă infracțiune și se pedepsește, potrivit legii penale”, se arată într-un amendament depus de PSD şi ALDE la Codul de procedură penală.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 9°C
IASI 9°C 5°C
CLUJ 6°C 6°C
CONSTANTA 9°C 6°C
CRAIOVA 12°C 7°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI