Trei legi ale justiției vor intra luni în Comisia Iordache, apoi în plenul Senatului

Florin Iordache
Florin Iordache
14 decembrie 2017, 11:59

Deputatul Florin Iordache a spus astăzi că ședința comisiei speciale se amână pentru luni, 18 decembrie, la ora 9. Vor fi dezbătute amendamente la legile 303 – privind Statutul magistraților, 304 – privind organizarea judiciară și 317 – privind organizarea CSM, după care după-amiază, la ora 17.00, acestea vor intra în dezbaterea din Senat, pentru votul final. Cu alte cuvinte, luni seara este posibil ca toate cele trei importante legi ale justiției să fi fost deja adoptate de Parlament.

Pe de altă parte, profitând de transpunerea directivei Parlamentului European privind prezumţia de nevinovăţie şi a dreptului de a fi prezent la proces, PSD, ALDE şi UDMR au propus o serie de amendamente la Codul Penal şi la Codul de procedură penală, anunță news.ro.

Cel mai controversat dintre aceste amendamente interzice orice comunicare publică referitoare la dosarele aflate în curs de urmărire penală şi de judecată.

”În cursul urmăririi penale și al judecării cauzei în procedură de cameră preliminară sunt interzise comunicările publice, declarațiile publice precum și furnizarea de alte informații, direct sau indirect, provenind de la autorități publice sau orice alte persoane fizice sau juridice referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Încălcarea acestei obligații reprezintă infracțiune și se pedepsește, potrivit legii penale”, se arată într-un amendament depus de PSD şi ALDE la Codul de procedură penală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite