Trei generații, o singură casă. Danezii preferă să locuiască alături de părinți în case foarte mari

5 martie 2019, 09:14

Familia Toft trăiește într-o localitate din centrul Regatului. Anul trecut, Anette și soțul ei s-au mutat împreună cu fiul și nora lor. Cele trei generații ale familiei împart acum o singură casă, care are o suprafață de 303 metri pătrați. În afară de bucătaria care este comună, restul locuinței este împărțită astfel încât fiecare are locul lui.

Dorte Ramshaj Toft: „Când s-a pus problema să se mute socrii la noi nu a fost o decizie greu de luat. A fost ceva natural pentru că noi tot vorbeam şi stăteam împreună oricum foarte mult deci nu a fost o diferenţă prea mare.”

Bunicii se scoală în fiecare zi la 7 dimineața, pregătesc micul dejun pentru toată lumea, au grijă de cei mici pe care îi pregătesc pentru școală sau grădiniță.

Mette Mechlenboorg, cercetător imobiliar: „Atunci când dăm de greu toţi ne strângem. Acum însă e o opţiune plăcută. Vrem ca familia să fie mai aproape de noi în fiecare zi şi vrem o comunitate construită în jurul relaţiei de familie.”

În Danemarca, această opțiune a căpătat deja dimensiunea unui fenomen. În alte țări, ca Spania, de exemplu, tinerii aleg să trăiască alături de părinți din rațiuni economice, însă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Danemarca își donează toată artileria Ucrainei. Cum a fost pregătită această mutare

Danemarca anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina