Trei generații, o singură casă. Danezii preferă să locuiască alături de părinți în case foarte mari

În Danemarca, tot mai mulți oameni preferă să împartă o locuință cu părinții, copiii și nepoții. În ultimii 10 ani, numărul familiilor care au ales să trăiască așa se apropie de 9000, adică a crescut cu 29 de procente. Danezii au ajuns la concluzia că, trăind mai multe generații în aceeași casă, familia face economii serioase.

05 Martie 2019, 09:14 (actualizat 05 Martie 2019, 09:41) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Trei generații în aceeași casă "

Familia Toft trăiește într-o localitate din centrul Regatului. Anul trecut, Anette și soțul ei s-au mutat împreună cu fiul și nora lor. Cele trei generații ale familiei împart acum o singură casă, care are o suprafață de 303 metri pătrați. În afară de bucătaria care este comună, restul locuinței este împărțită astfel încât fiecare are locul lui.

Dorte Ramshaj Toft: "Când s-a pus problema să se mute socrii la noi nu a fost o decizie greu de luat. A fost ceva natural pentru că noi tot vorbeam şi stăteam împreună oricum foarte mult deci nu a fost o diferenţă prea mare."

Bunicii se scoală în fiecare zi la 7 dimineața, pregătesc micul dejun pentru toată lumea, au grijă de cei mici pe care îi pregătesc pentru școală sau grădiniță.

Mette Mechlenboorg, cercetător imobiliar: "Atunci când dăm de greu toţi ne strângem. Acum însă e o opţiune plăcută. Vrem ca familia să fie mai aproape de noi în fiecare zi şi vrem o comunitate construită în jurul relaţiei de familie."

În Danemarca, această opțiune a căpătat deja dimensiunea unui fenomen. În alte țări, ca Spania, de exemplu, tinerii aleg să trăiască alături de părinți din rațiuni economice, însă.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 36°C 27°C
IASI 35°C 28°C
CLUJ 26°C 26°C
CONSTANTA 29°C 26°C
CRAIOVA 31°C 30°C
BRASOV 26°C 25°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI