Trei frați români din Marea Britanie susțin că tatăl lor apare într-o poză menită să descurajeze fumatul, fără să-și fi dat acordul

29 martie 2017, 14:38

Cei trei frați spun că au văzut, întâmplător, pe un pachet de ţigari, fotografia cu un bolnav intubat. Şi au realizat că cel din poză este tatal lor, pe patul unui spital din Cluj-Napoca, cu puțin timp înainte de a muri de cancer.

Fraţii au apelat la un avocat. Vor să ceară daune pentru că nu și-ar fi dat acordul ca tatăl lor să fie fotografiat sau folosit pe pachetele de țigari care se vând în întreaga Uniune Europeană.

Dacă acest caz se dovedeşte a fi adevărat, prejudiciul s-ar ridica la milioane de euro, spune avocatul familiei. Potrivit reglementarilor UE, producatorii de ţigări sunt obligați să afișeze fotografii și avertismente de sănătate pe pachetele pe care le vând.

Imaginile sunt aprobate de specialiști din Comisia Europeană pe baza unor dosare, care ar trebui să conțină și acordul scris al persoanei fotografiate sau al familiei.

Coordonatorul programului pentru controlul tutunului din Ministerului Sănătății a precizat, pentru TVR, ca un caz similar a fost înregistrat și în 2009, dar s-a dovedit că pacientul din fotografie nu era rudă a familiei care a făcut plângerea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite