Trei foști angajați ai Poștei trebuie să plătească paguba unui furt petrecut în 2014

26 februarie 2018, 09:32

În ianuarie 2014, Ilie Lupșa era mânuitor de valori la Poșta din Arad. Atunci au fost furați aproape 386.000 de lei din mașina pe care Ilie o încarcă. Hoții nu au fost găsiți nici până acum.

Poșta s-a îndreptat împotriva angajaților, pentru recuperarea prejudiciului. Ilie Lupșa este acum pensionar și trăiește cu 900 de lei pe luna. Se gândește cu groaza ca are de plătit până la sfârșitul vieții pentru o vina pe care susține că nu o are.

În dimineața jafului, mașina poștei fusese trasă la bandă și încărcată cu mai multe colete și cu 38 de saci cu bani, pensiile câtorva sute de arădeni.

În mai puțin de un minut, din mașina postei fuseseră furați aproape 386.000 de lei.  Ilie Lupșa a dat imediat alarma.

Hoții nu au fost găsiți nici până acum. Ancheta demarată de parchet s-a încheiat fără începerea urmăririi penale, pentru că nu s-a putut stabili implicarea vreunui angajat.

Posta s-a îndreptat însă împotriva a trei dintre salariații săi, pentru recuperarea pagubei.

Mai exact, împotriva mânuitorului de valori, a șoferului mașinii și a șefei de tură.

Judecătoria Arad a dat dreptate Poștei și a hotărât ca cei trei angajați să plătească paguba de aproximativ 90.000 de euro.

Lui Ilie Lupșa i-a revenit o treime din sumă, în condițiile în care, dat afara în urma jafului, a fost nevoit sa se pensioneze anticipat.

Acum are un venit de 900 de lei pe lună.

Instanța din Arad nu a reținut nici o vină poștei, în jaful din 2014.

Directorul poștei din Arad a ieșit, între timp, la pensie. Actuala conducere nu a vrut să precizeze dacă jaful din 2014 a schimbat sistemul de siguranța a transporturilor de valori.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite