Trei foști șefi din Poliție vor fi reaudiați în cazul dublei crime din Onești

7 septembrie 2022, 18:05

La 3 luni de la dubla crimă din Onești, pe masa șefului Poliției a fost depus un raport cu detalii despre intervenția forțelor de ordine în acest caz.

Direcția de control intern a explicat ce au făcut polițiștii cu un individ ca Gheorghe Moroșan, care amenința în permanență că își va omorî ostaticii. L-au prins, dar numai după ce a făcut două victime.

Marius Popescu, jurnalist TVR: Conform surselor judiciare, membrii echipei de control ar fi constatat că procedurile polițienești în cazurile de luări de ostatici și privări de libertate nu sunt foarte clare. De aceea ar fi cerut abrogarea lor și elaborarea altora. Despre confuzii ar fi vorbit și membrii echipei SAS Bacău, cei care au intervenit la Onești pe 1 martie 2021.

Procedurile erau în vigoare doar de un an, dar și-au arătat limitele.

Surse judiciare spun că fostul șef SAS Bacău, Radu Andronic, ar fi declarat la audieri că s-a prevalat de una dintre procedurile contestate chiar de controlul intern. De aceea ar fi așteptat o intervenție a trupelor speciale care nu s-a mai produs.

La Parchetul Onești au fost reaudiați acum Radu Andronic și comisarul-șef Adrian Tuluc, adjunct al IPJ Bacău în momentul crimelor.

Adrian Cuculis, avocat: E momentul marilor răzbunări acum sau momentul marilor ascunzișuri. Se mută vina dintr-o curte în cealaltă, din curtea lor în curtea vecinului, din curtea Poliției Române la SAS, de la SAS la SIAS, de la SIAS la SAS, cu privire la modul de intervenție de acolo. Și atunci elementul surpriză o să fie când toate părțile vor sta față în față la aceeași masă, într-o confruntare în care toate părțile vor trebui să dea socoteală.

Sunt cercetate faptele, neglijența în serviciu și abuz în serviciu.

Pe 1 martie 2021, Gheorghe Moroșan a luat ostatici doi muncitori care făceau reparații în fostul lui apartament din Onești. Bărbatul l-a revendicat pe motiv că l-a pierdut nedrept și mai cerea și 300.000 de euro.

Primul apel la 112 venea chiar de la Moroșan, în jurul orei 12.00. Și, 5 ore mai târziu, acesta îi omora pe cei doi ostatici. Poliția era acolo și l-a prins imediat.

Procurorii vor să le ceară judecătorilor 30 de ani de închisoare pentru Gheorghe Moroșan.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite