"Trei etaje", bestseller-ul scriitorului israelian Eshkol Nevo, a apărut în limba română

Ce secret mistuitor ascunzi și cui i-ai putea împărtăşi taina ta te vei întreba cu siguranță citind romanul scriitorului israelian Eshkol Nevo, Trei etaje. Este prima lui carte tradusă în română. La 46 de ani, Nevo este cea mai importantă voce a noii generații de scriitori israelieni. "Trei etaje" este o carte seducătoare, nu doar prin stil și construcție, dar mai ales pentru că ne regăsim în poveștile ei despre iubire, trădare sau singurătate.

17 Noiembrie 2017, 19:05 Știrile TVR |
COOLTURA. Romanul Trei Etaje, tradus în limba română
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Pentru Eshkol Nevo, care deține cea mai mare școală de creative writing din Israel, scrisul înseamnă, în primul rând, o experienţă. Spune că a simţit cel mai intens acest lucru, lucrând la al cincilea său roman, "Trei etaje". L-a scris în numai șase luni, pentru că a fost împins de energia confesiunii.

Cele trei confesiuni ale cărții, făcute de Arnon, Hani şi Devora - locuitorii unui bloc de trei etaje de la marginea Tel Avivlui - aduc în prim plan secrete bine păstrate, vinovății apăsătoare, dureri și iubiri neîmplinte. Poveștile lor se întretaie. Șocantă este, însă, singurătatea personajelor, care se agaţă de un scriitor, de un soţ mort şi încep să mărturisească.

Poveştile lui Eshkol Nevo sunt foarte autentice. Poate pentru că autorul are studii de psihologie. Cheia romanului stă, de altfel, într-un fragment care face referire la Freud. Dar sunt autentice și pentru că autorul și-a "vânat", la propriu, personajele. Povestește că s-a întrerupt din scris, la etajul al treilea, când a realizat că nu știe nimic cu adevărat despre personajul pe care îl crea: o judecătoare văduvă. Așa că s-a oprit pentru a se documenta. Finalul lasă loc pentru speranță.

Romanul lui Eshkhol Nevo are un stil foarte cinematografic. De altfel, chiar pe când se afla în România pentru lansarea cărții, a aflat că Nanni Moretti, celebrul regizor italian, a cumpărat drepturile pentru a-i ecraniza cartea.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CULTURĂ
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI