Trei elevi români au câștigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM - secțiunea Math - Geo - Tech

Trei elevi români au câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM, secţiunea Math - Geo - Tech, desfăşurată online.

14 Iunie 2021, 12:01 (actualizat 14 Iunie 2021, 12:27) |
Olimpici romani

Dintre aceștia Mihai Banioti, elev în clasa a X-a, la Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân" din municipiul Constanţa, s-a clasat la concursul internaţional pe primul loc cu 99,445 de puncte.

"Elevul Mihai Banioti din clasa a X-a de la Colegiul Naţional 'Mircea cel Bătrân', coordonat de doamna profesoară Gabriela Constantinescu, a participat la etapa finală a ediţiei din acest an a Olimpiadei Internaţionale STEM, secţiunea Math - Geo - Tech, desfăşurată online. Participarea lui Mihai a fost un adevărat succes, acesta clasându-se pe primul loc, cu un punctaj de 99,445 puncte. Graţie rezultatului obţinut, elevul de la CNMB i-a devansat în mod semnificativ pe cei 321 competitori şi a câştigat medalia de aur", a transmis purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân", Florentina Gheorghe, printr-un comunicat de presă.

Ceilalți doi elevi care au obținut locul I, cu medalie de aur, sunt Stan Ionuț-Gabriel, clasa a VIII-a și Biteș Rareș clasa a-XI-a.

Potrivit sursei citate, STEM reprezintă un sistem educaţional care presupune o abordare curriculară interdisciplinară ce combină ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica.

"Se înlocuieşte predarea clasică, specifică fiecărei discipline cu o învăţare integratoare bazată pe modul în care metodele ştiinţifice pot fi aplicate în viaţa de zi cu zi. Olimpiada Internaţională STEM (i - STEM Olympiad ) se adresează elevilor interesaţi de STEM, dornici să experimenteze modalităţi variate de a găsi răspunsuri la aplicaţii din lumea reală prin rezolvări de probleme", a menţionat Gheorghe, potrivit Agerpres.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI