Trei elevi români au câștigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională STEM – secțiunea Math – Geo – Tech

Olimpici romani
Olimpici romani
14 iunie 2021, 12:01

Dintre aceștia Mihai Banioti, elev în clasa a X-a, la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din municipiul Constanţa, s-a clasat la concursul internaţional pe primul loc cu 99,445 de puncte.

„Elevul Mihai Banioti din clasa a X-a de la Colegiul Naţional ‘Mircea cel Bătrân’, coordonat de doamna profesoară Gabriela Constantinescu, a participat la etapa finală a ediţiei din acest an a Olimpiadei Internaţionale STEM, secţiunea Math – Geo – Tech, desfăşurată online. Participarea lui Mihai a fost un adevărat succes, acesta clasându-se pe primul loc, cu un punctaj de 99,445 puncte. Graţie rezultatului obţinut, elevul de la CNMB i-a devansat în mod semnificativ pe cei 321 competitori şi a câştigat medalia de aur”, a transmis purtătorul de cuvânt al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, Florentina Gheorghe, printr-un comunicat de presă.

Ceilalți doi elevi care au obținut locul I, cu medalie de aur, sunt Stan Ionuț-Gabriel, clasa a VIII-a și Biteș Rareș clasa a-XI-a.

Potrivit sursei citate, STEM reprezintă un sistem educaţional care presupune o abordare curriculară interdisciplinară ce combină ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematica.

„Se înlocuieşte predarea clasică, specifică fiecărei discipline cu o învăţare integratoare bazată pe modul în care metodele ştiinţifice pot fi aplicate în viaţa de zi cu zi. Olimpiada Internaţională STEM (i – STEM Olympiad ) se adresează elevilor interesaţi de STEM, dornici să experimenteze modalităţi variate de a găsi răspunsuri la aplicaţii din lumea reală prin rezolvări de probleme”, a menţionat Gheorghe, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite