Trei eleve de la Școala Centrală din Capitală au ajuns la spital după ce au fumat o țigară cu o substanță interzisă. Una dintre ele a leșinat

Incident grav la o şcoală din Capitală. O elevă a leşinat după ce ar fi consumat droguri alături de alte două colege. Toate cele trei fete, în vârstă de 14 ani, au fost transportate la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu şi sunt în afara oricărui pericol. Ele rămân internate în secţia de Toxicologie. ONG-urile au sesizat de-a lungul timpului că numărul adolescenţilor care consumă substanţe interzise a crescut alarmant. Iar vârsta la care se apucă de droguri a scăzut. Multe dintre cazuri, mai ales cele care se petrec în şcoli, rămân neraportate.

22 Septembrie 2022, 18:08 (actualizat 22 Septembrie 2022, 21:13) Știrile TVR |

În jurul prânzului, un apel la 112 anunța că trei eleve de 14 ani ale Şcolii Centrale din Capitală, una dintre instituţiile de învăţământ de top, se simt rău și au nevoie de ajutor. Una dintre ele leşinase.

La faţa locului au ajuns imediat poliţiştii şi mai multe ambulanţe.

Fetele au fost transportate de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

"Trei fete de 14 ani, cu stare generală uşor alterată, dar stabilă. După ce au fumat o ţigară cu substanţe interzise, una dintre ele a prezentat o vărsătură. Rămân internate pe secţia de toxicologie", au transmis reprezentanţii spitalului.

Directorul şcolii nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Studiile arată că numărul adolescenţilor consumatori de alcool şi droguri a crescut, iar vârsta de debut a consumului a scăzut alarmant.

Cazul de la Şcoala Centrală ridică mai multe probleme foarte serioase: de ce tinerii consumă droguri? De unde le procură? Directorii şi profesorii ştiu ce se întâmplă în instituţiile de învăţământ?

Robert Avram, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor: În ceea ce priveşte consumul de droguri în şcoli, foarte multe dintre situaţii nu sunt raportate şi nu sunt transmise mai departe către autorităţi deşi ar trebui, asta pentru că şcoala nu doreşte să îşi păteze prestigiul, nu vrea nimeni să audă că în şcoala respectivă se aude că se consumă droguri. Lucrurile nu merg aşa. Aşa nu tratezi decât efectul şi nu cauza. Trebuie să vezi de ce se întâmplă lucrurile astea, de ce consumă tinerii droguri, cum ajung în posesia lor. Atunci când sunt întrebaţi, aflăm că le procură inclusiv de prin şcoală, ori asta nu este posbil.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei: Este foarte adevărat că multe dintre şcoli nu raportează astfel de evenimente şi din simplul motiv că este foarte greu pentru o şcoală să identifice acest fenomen. Nu se întâmplă de cele mai multe ori aceste fapte în perimetrul unităţii şcolare, ci în proximitatea acesteia. Repet, de cele mai multe ori. Asta înseamnă că nu exclud.

Ministerul Educaţiei a anunţat că, în urma incidentului, spaţiile exterioare ale Şcolii Centrale vor fi supravegheate video. Banii pentru plata camerelor vor fi achitaţi de Ministerul Educaţiei.

Zilele trecute, doi deputaţi PSD au iniţiat o discuţie privind testarea de droguri în şcoli, iar propunerea lor este ca elevii şi studenţii să se supună unor testări inopinate în şcoli şi universităţi. Iniţiativa a atras numeroase critici.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 21°C 25°C
CLUJ 19°C 21°C
CONSTANTA 23°C 25°C
CRAIOVA 22°C 22°C
BRASOV 20°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI